ANKARA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel ısınma ve kuraklık gibi tüm dünyayı etkisi altına alan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmayı her şeyden önce bir insanlık görevi saydıklarını bildirdi.
    Erdoğan, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye'nin barındırdığı biyolojik çeşitlilik bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden birisi olduğunu belirtti. Nadir canlı türlerine ev sahipliği yapan Türkiye'de bu zenginliği bütün dünyanın ve gelecek nesillerin ortak mirası olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Bugün küresel ısınma ve kuraklık gibi tüm dünyayı etkisi altına alan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmayı her şeyden önce bir insanlık görevi sayıyoruz. Zira tabiatı korumak tüm insanlığı ve tüm canlı varlığını korumaktır, topyekûn dünyamızı himaye etmektir. Bizim anlayışımıza göre, her insan, her canlı dengeli, doğal bir çevrede yaşama hakkına sahiptir." ifadesini kullandı.
Erdoğan, iktidarları süresi içinde şehirlerdeki doğal dokuyu korumak, çevreyle dost ve modern kentler oluşturmak, daha yaşanılır bir Türkiye inşa etmek için canla başla çalıştıklarını belirterek, mesajına şöyle devam etti: "Bu kapsamda 2003’te 33 olan Milli Park sayımızı 41’e, 17 olan tabiat parkı sayımızı 42’ye ulaştırdık; 69 il merkezi ve 20 ilçe merkezinde toplam 89 Kent Ormanı kurduk. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaçlandırma hamlesini başlattık; dünya genelinde orman varlığı azalırken, orman varlığını arttıran nadir ülkeler arasında yer aldık. İnanıyorum ki, Türkiye, “cennet vatan” vasfına yakışır bir şekilde, gelecekte çok daha yaşanılır bir ülke haline gelecektir. Bu itibarla, daha güzel, daha sağlıklı, daha temiz bir gelecek arzusuyla Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."
CİHAN