Avrupa Erasmus Koordinatörler Birliği (EAEC) tarafından verilen 2016 yılı ödüllerini Pamukkale Üniversitesi’nden Spor Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Uğur Cavlak, Turizm Fakültesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Serkan Bertan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nazike Duruk aldı.
Pamukkale Üniversitesi, Türkiye’den bu yıla kadar yalnız iki kişinin aldığı ERASMUS Bakanı ödülü ile 2013 yılında Denizli ve Türkiye’de ses getirmişti.

Uluslararası alanda Erasmus programı öğrenci ve personel değişimleri ile adını duyuran PAÜ, bu ilişkileri geliştirerek işbirliklerini uluslararası konferanslar, projeler ve araştırma ortaklıkları ile devam ettiriyor. 2013 yılında Erasmus Bakanı ödülü alan  PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, fakülte ve bölüm uluslararası ilişkiler koordinatörlerinin uluslararasılaşma sürecinde çok önemli katkılar koyduğunu, bu ödülleri hak ettiklerini ve koordinatörler aracılığıyla kurulan uluslararası ortaklıkların uzun vadede PAÜ’nün dünya üniversitesi olma hedeflerini gerçekleştirmesinde yardımcı olacağını belirtti.
EAEC tarafından verilen ERASMUS Bakanı (Erasmus Minister) Ödülü, en az 15 yıl ya da o ülkede Erasmus Programı başladığından beri Üniversite Uluslararası İlişkiler Koordinatörü olarak görev yapan kişilere verilirken, ERASMUS Akademik Bakanı Ödülü en az beş yıl görev yapan ve başarılı Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Koordinatörleri ile Bölüm Koordinatörlerine veriliyor.