GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep’te faaliyet gösteren engelli ve sağlık dernekleri tek çatı altında toplanmak için biraraya geldi ve platform kurdu. 'Engelsiz Gaziantep Platformu' çatısı altında birleşen Gaziantep Bedensel Engelliler Derneği, Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Gaziantep Sakatlar Birlik ve Beraberlik Derneği, Gaziantep Şizofreni Hastalıkları ve Yakınları Yardımlaşma Derneği, Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Gaziantep Talesemi Derneği bundan sonraki faaliyetleri birlikte gerçekleştirecek.
Başkanlığını Ethem Uygun’un yapacağı 'Engelsiz Gaziantep Platformu'nun yöneticiliğini ise Turan Ersavaş, Hüseyin Köse, Murat Şahin, Serpil Acıoğlu, Selma Gürbüz, Filiz Çıtacı yapacak. Engelsiz Gaziantep Platformu Başkanlığı’na getirilen Etham Uygun, "Gaziantep geneline baktığımız zaman dernekler çok dağınık çalışıyorlar. Faaliyet konusunda sıkıntılar oluyor. Gaziantep Bedensel Engelliler Derneği, Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Gaziantep Sakatlar Birlik ve Beraberlik Derneği, Gaziantep Şizofreni Hastalıkları ve Yakınları Yardımlaşma Derneği, Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Gaziantep Talesemi Derneği başkanlarıyla bir araya gelerek bu platformu oluşturmaya karar verdik. Buradaki asıl hedef güç birliği oluşturmak, daha etkili faaliyetler yaparak bu derneklerin sesini duyurmak, üyelerine daha faydalı olmak. Bir başka sıkıntı ise yerel yönetimler derneklerin bir araya gelmesi için çaba sarfettiler. Onlarda artık karşılarında güçlü bir platform ve yöneticiler görmek istiyor. Bu bağlamda yola çıktık ve Engelsiz Gaziantep Platformunu oluşturduk." dedi.
Platformun kurulmasının oldukça önemli olduğunu belirten dernek temsilcileri ve Engelsiz Gaziantep Platformu Yöneticileri Turan Ersavaş, Hüseyin Köse, Murat Şahin, Serpil Acıoğlu, Selma Gürbüz, Filiz Çıtacı, yaptıkları açıklamada ise, "Bizler Dernek Başkanları olarak hepimiz ayrı baş çekiyoruz, faaliyetleri yaparken katılım konusunda sıkıntı çekiyoruz. Bunun için birleşme kararı aldık. Artık tüm faaliyetlerimizi Engelsiz Gaziantep Platformu çatısı altında gerçekleştireceğiz. Gaziantep’e böyle bir platform şarttı, gerçekleşti. Hayırlı ugurlu olsun." diye konuştu.
CİHAN