Tugay Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Şükrü Kocatepe, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Özaydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, askerler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

’Engelliler Haftası’ kapsamında sabah saatlerinde Tugay’a getirilen engelliler, ilk olarak kamuflajlı askeri elbiseleri giydi. Daha sonra yanaşık düzen ve askeri eğitim alan engelliler, yemin töreni için yerlerini aldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 47 engelli ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyup yemin ettiler. Tören alanında bulunan engellilerin aileleri de duygu dolu anlar yaşadılar. Engelli askerler adına yaptığı konuşmada, temsili de olsa hayalini gerçekleştirdiğini belirten Harun Işık, “Bugün ömrümüzde yeni bir sayfa açıldı. Adaletine doğruluğuna güvendiğimiz Türkiye Cumhuriyeti medarı iftarı bir ferdi olarak orduya katıldık. Garnizon Komutanlığı Kışlasında bir günlük askerlik yaptık ve yemin törenini gerçekleştiriyoruz. Bu güzel ortamda ailelerimizle birlikte bayrağımızın gölgesinde ant içtik. Her zamankinden daha güçlüyüz, gururluyuz. Bu ordunun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temeli olduğunu, ona güvenmenin ne kadar haklı bir gurur olduğunu bir kez daha gördük. Anneler çocuklarını askere uğurlarken ağlar. Onların da artık asker oğullarına ait herkese gösterecekleri fotoğrafları var. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyetimiz ve bayrağımız için her an canımızı seve seve vermeye hazır olduğumuzu arz ederim” dedi.

11. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Mehmet Özaydın ise törende yaptığı konuşmada, “Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için buraya gelen sevgili gençlerimiz heyecan ve coşku ile üniformalarını giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak gurur ve onurla karşınızda durmaktadırlar. Sevgili Mehmetçikler; içinizdeki umut ve hayata tutunmak adına göstermiş olduğunuz azim ve özveri ile hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Bugün bir hayalinizi gerçekleştirecek, silahaltındaki arkadaşlarınız gibi askerlik hizmeti yapacak, kutsal ocağın faaliyetlerine katılacak, havasını teneffüs edeceksiniz. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin. Bugün sizleri kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın onuru ve gururunu yaşatmak ve şanlı Türk Ordusunun birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz’’dedi

Konuşmanın ardından engelli askerler yemin ettiler. Geçiş töreninin ardından silah tanıtımı ve silah eğitimi yapıldı. Bu eğitimlerin ardından engelliler silah atışı gerçekleştirdiler. Törenin sonunda aileler çocuklarıyla kucaklaşıp askeri araçların yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.