Denizli Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışma ile işitme, görme ve zihinsel engelli Lisans ve önlisans düzeyindeki memur adaylarına yönelik ücretsiz kurs verilmesinin yanı sıra konu anlatım ve soru bankası kitapları dağıtıldı.

Kitap dağıtım törenine Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy, Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı ve Engelliler Derneği Başkanı Osman Çiyancı katıldı.

NİSAN’A KADAR ÜCRETSİZ KURSLAR DEVAM EDECEK

Yapılan çalışmanın oldukça önemli ve başarılı olduğunu ifade eden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, “Denizli Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışma ile siz kursiyerlerimize soru bankası ve konu anlatımı olmak üzere 2 adet ücretsiz kitap dağıtıyoruz. 27 Nisan 2014’de sınava gireceksiniz. Nisan ayına kadar Halk Eğitim Merkezinden gelen eğitimciler tarafından ücretsiz kurslar verilmeye devam edecek. Emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Başarılı bir sınav geçireceğinizi umut ediyorum. Emekleriniz zayi olmasın ve her şey gönlünüzce olsun” diye konuştu.

200 KURSİYERE ÜCRETSİZ KURS VE KİTAP İMKANI

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli eğitimciler tarafından 200 öğrenciye eğitim verildiğini kaydeden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, “Denizli Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz çalışma ile 200 kursiyerimize KPSS’ye hazırlık kapsamında konu anlatım ve soru bankası kitapları dağıtıyoruz. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi’nde görevli hocalarımız tarafından öğrencilerimize ücretsiz kurslar verilmektedir. Toplamda 6 sınıftan oluşan grubumuzda 1 sınıf Zihinsel Engelli, 2 sınıf Genel Lise, 1 sınıf görme engelli ve 2 sınıf İşitme engelli vatandaşlarımız eğitim almaktadır. Bu eğitimlere lisans ve önlisans düzeyindeki vatandaşlarımız katılabilmektedir. Amacımız 27 Nisan’da yapılacak olan Engelli Memur alımı sınavlarına vatandaşlarımızı başarılı bir şekilde hazırlamaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların akabinde kursiyerlere kitapları verildi.