Engelli vatandaşların hakları konusunda bilgilendirme yapılacak, var olan ihtiyaçlarına acil çözüm üretilecek. Proje kapsamında engelli vatandaşların istek ve talepleri alınarak yapılacak düzenlemeler belirlenecek. 

Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde hayata geçen “Engelleri Kaldırmak İçin El Ele” projesine birçok kamu kurum ve kuruluşu ile engellilere yönelik faaliyet gösteren STK’lar da paydaş olarak yer alıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda gerçekleştirilen proje protokol törenine Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, projeye paydaş daire müdürleri, STK temsilcileri katıldı. 

3675 HANE ZİYARET EDİLECEK
Engelleri Kaldırmak İçin El Ele projesi kapsamında bir ekip Pamukkale İlçesinde 4 bin 293 engelli bireyin yaşadığı 3 bin 675 haneye ziyarette bulunacak. Bir yol boyunca sürecek ziyaretlerde ekipler,  engelli vatandaşlara haklarını bir bir tekrar hatırlatılacak, var olan sorunlarına çözüm üretecek ve gerçekleştirilecek anketle de istek ve talepleri alınarak, bu verilere göre yapılacak düzenlemeler belirlenecek. 

“BU PROJE İÇİN EL ELE VERDİK”
Engelli vatandaşlara yönelik hazırladıkları projeyi çok önemsediklerini belirten Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, “Pamukkale İlçemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik her türlü desteği ve yardımı sağlıyoruz. Ancak engelli vatandaşlarımız için daha fazla ne yapabiliriz, engelleri nasıl kaldırabiliriz bunlar çok önemli. Biz engellilerimizin önündeki engelleri kaldırıp, ulaşılabilirliği artırmak istiyoruz. Bilindiği üzere geçtiğimiz dönem Yaşlılarla El Ele projemizi uyguladık. Binin üzerinde yaşlı ailemizi ziyaret ederek, sorunlarına çözüm arayıp, istek ve taleplerini aldık. Başarılı bir projemizdi. Şimdide Engelleri Kaldırmak İçin El Ele projemizi hayata geçirdik. Projemizle engelli vatandaşlarımıza haklarını anlatıp, sorunlarına çözüm arayacağız. İstek ve taleplerini de alarak yol haritamızı çizeceğiz. 1 yıl boyunca engelli bireylerimizin yaşadığı hanelere ziyaretler sürecek. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

“ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ”
Toplantıda konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, Pamukkale Belediyesi olarak engelli vatandaşlara yönelik her türlü desteği verdiklerini, vermeye de hazır olduklarını belirterek, “Engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz.  Onların yaşam standartlarını yükseltmek, sorunlarına çözüm bulmak için azami gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar Pamukkale Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik ortaya koyduğumuz projeler bunun bir göstergesi. Bundan sonrada ihtiyaçlarının giderilmesi, destek vermek anlamında, belediyecilik hizmetleri konusunda hizmetlerimiz aralıksız sürecek. Engelleri Kaldırmak İçin El Ele projemizin de ortağıyız. Bu projeyle de engelli vatandaşlarımızın elinden tutacak, engelleri kaldırmak için çalışacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.