ADANA (CİHAN)- Adana’da 3 engelli kardeş yaptıkları el işlerini satarak elde ettikleri geliri Kimse Yok mu Derneği kanalı ile Somali’de açlıkla boğuşan çocuklara bağışladı.
Sabriye ve Talat Yücel çiftinin doğuştan engelli çocukları Gülistan, Tuğba ve Necmettin, konuşmakta zorluk çekmelerine hareket kabiliyetleri kısıtlı olmalarına rağmen evde yaptıkları sabun bezi, şal ve örgü işlerini satarak elde ettikleri 200 lirayı Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şubesi yetkililerine teslim etti.
Akraba evliliği nedeniyle çocuklarının doğuştan yürüme ve konuşma engelli olduğunu belirten anne Sabriye Yücel, çocuklarının yaptıkları el işlerini kermeslerde satarak gelir elde ettiğini ve bunu Somali’ye göndermek istediğini söyledi.
Afrika'da yaşanan açlık ve kuraklık haberlerini çocuklarının televizyonda izlediğin ve çok etkilendiğini dile getiren Yücel, ''Çocuklarım televizyonda Afrika'da açlığın neden olduğu dramı görünce, 'biz tokuz onlar aç, oradaki insanlar yemek yiyemez iken biz nasıl yeriz, yatarız' dediler. Çok üzüldüler. Çocuklarım engelli olmasına rağmen küçük yaşlardan beri el işi yapıyorlardı. Bana yaptıkları sabun bezi, şal ve örgülerin parasını Afrika'ya göndermek istediklerini söylediler. Ben de yetkilileri arayarak durumu anlattım. Sattığımız ürünlerin parası ile bağışta bulunduk'' dedi.
Engelli kardeşlerden Gülistan Yücel ise el işi ürünler yaparak para kazandıklarını belirterek, açlık ve kuraklık nedeniyle zor günler geçiren Afrika'daki insanlara bir nebze de olsa katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
Televizyonlarda yayımlanan görüntülerden çok etkilendiğini anlatan Yücel, ''Onlar açken biz tok yatmak istemedik. Tüm insanlara sesleniyoruz 5 kuruşunuz dahi olsa verin, destek olun. Herkesten yardım etmesini bekliyoruz'' dedi. Engelli kardeşlerin yardım parasını teslim alan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Müdürü Adem Sönmez de, engelli bireylerin kendi imkanlarıyla hayatlarını sürdürmesi hatta böyle bir yardımda bulunmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Engelli kardeşlerin büyük bir fedakarlık yaparak Afrika'daki insanlara kendince katkıda bulunmak istediklerini anlatan Sönmez, ''El emeği göz nuru çalışmalarını satıyor ve kazandıkları parayı Somali'ye gönderiyorlar. Bunun kadar önemli, değerli, anlamlı bir yardım olabilir mi? Allah'tan bu kardeşlerime sağlık, sıhhat vermesini diliyorum'' diye konuştu.
CİHAN