Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 11. Seçimli Olağan Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Genel Kurula, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri ve davetliler katıldı. Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Osman Çiyancı, genel kurulun açılış konuşmasında, bugüne kadar verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Bizler yine hep beraber el ele bundan sonraki yönetimde çalışmaya, engelli sorunları hakkında mücadele etmeye devam edeceğiz. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olması diliyorum" dedi. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, bundan 5 yıl önce Denizli'deki engelli derneklerinin bir çatı altında toplandığını hatırlatarak, "Karar alma sürecine aktif katılıp, sorunlara karşı çözüm üreterek Denizli ve Türkiye kamuoyuna seslerini daha güçlü duyurmaları amacıyla kurulan Engelliler Meclisi bugüne kadar Türkiye'ye örnek birçok faaliyet ve çalışma yaptı. Ürettikleri projelerle, bırakın Türkiye'yi Avrupa'da birincilik ödülleri alan ve Türkiye'de ilk erişilebilirlik haritasını başaran bir meclisten bahsediyoruz" dedi.

Hedef 19 ilçede aktif olmak
Değirmenci, "Öncelikle bugüne kadar emek veren Kent Konseyi Başkanımıza ve yürütme kurulu üyelerimize, tüm destek veren, fikir üreten arkadaşlarımıza Denizli halkı adına teşekkür ediyorum. Tabii ki Engelliler Meclisi yine fikir ve proje üretmeye devam etmeli. Eğitimde, istihdamda, sosyal ve kültür faaliyetlerinde de Denizli'deki hayatın içerisinde olmalı" diye konuştu. Denizli'nin büyükşehir yapısına kavuştuğunu ifade eden Başkan Değirmenci, şöyle konuştu: "Hedefimiz ve arzumuz, bundan sonraki meclislerimiz ve kent konseyimiz, 19 ilçemizin tamamında aktif olmalı, faaliyetlerini yürütmeli.
Oralardaki kardeşlerimizin de Denizli Büyükşehir Belediyesi Engelliler Meclisimizin faaliyetlerinden hem haberdar olmalarını, hem katılımlarını, fikir bazında olsun, destek bazında olsun tek şemsiye altına girmelerini istiyoruz. Ben öncelikle bugüne kadar emek veren, Kent Konseyi'nin kurulmasında destekleri olan önceki belediye başkanlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyinde bugüne kadar görev almış başkan ve genel sekreterlerimize teşekkür ediyorum. 11. Seçimli Olağan Genel Kurulun engelli kardeşlerimize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Yeni yönetim
Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Engelliler Meclis Başkanı Osman Çiyancı'ya bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı plaket verdi. Daha sonra oylamaya geçildi. Oylamanın ardından Engelliler Meclisi, Ayten Bahtiyar başkanlığında yeni yürütme kurulu üyelerini belirledi. Ayten Bahtiyar, teşekkür konuşmasında, listesine destek veren herkese teşekkür ederek, "Bundan sonra bize çok görev düşüyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın dediği gibi, hiç durmadan daha çok çalışacağız" dedi. Yeni Engeliler Meclisi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: "Başkan Ayten Bahtiyar, Enver Yumru, Gülcan Oyran, İbrahim Çelebioğlu, Meryem Çakırtürk, Osman Çiyancı, Osman Kabalay, Öztürk Özkan, Sevil Güngör, Uğur Çalhan, Yıldıray Koşar ve Yücel Çakmak."