Pamukkale Belediyesi’nin hazırladığı 3 Aralık Dünya Engelliler Programı hazırlıkları tamamlandı. Program kapsamında Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden Erzincan, Samsun İstanbul, Burdur, Ankara ve Gaziantep  olmak üzere 21 engelli vatandaş Pamukkale İlçesi’ne geldi.Engelliler Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette engelliler kendilerini tanıtıp organizasyondan duydukları memnuniyeti aktardı. Birçok engelli, yeni kurulan bir belediyenin henüz kurulma aşamasında denilebilecek bir durumda engellilere yönelik böyle bir organizasyon düzenlemesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.

BU KONUDA HASSASIZ
Başkan Gürlesin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Engellilere yönelik hassasiyetlerini her ortamda dile getirdiğini kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:
‘Bu hassasiyetimizi engellilere yönelik organizasyonumuzla uygulamaya dökmek istiyoruz. Engellilerimizin derdiyle dertlendik. Bu dertlerimizin bir göstergesi olarak, bu organizasyonla başlangıcını yaptık. Engelli vatandaşlarımızın elinden tutmak adına bu ilk etkinliğimizdir. Ben engelli denilmesini dahi istemiyorum. Ama asıl engellerin beyinde olduğunu düşünüyorum. İşitme engelli olan kardeşimizin o müzik sesini duymadan gösteri yapabilmesi bence çok önemlidir. Bu vatandaşlarımız bana göre engelli değil, olağanüstü bir insanlardır. Ama tabi Allah’ın bir taktiridir. Bir kaderdir. Bizler sizlerin toplumun bir parçası olduğunuzu hissettirmek adına bu algının daha da iyi noktalara getirilmesi için bir günde olsa bu organizasyonu düzenledik. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum. Bizleri geri çevirmeyip bu organizasyonda yer aldığınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm engellilerimizin de engelliler günün tekrar kutluyorum.’
Daha sonra engelliler, program hakkındaki görüş ve düşüncelerini aktardı.
Başkan Gürlesin, konuşmaların ve ziyaretin sonunda tüm engellilere hediye verdi.