Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş.Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu, kış hazırlıkları konusunda doğal gaz abonelerini bilgilendirdi. Tulukcu, temel kurallara uyularak kullanılan doğal gazın güvenilir, konforlu ve ekonomik bir yakıt olduğunu belirtti.

Tulukcu, 2016 yılı sonu itibariyle 1900 km hat imalatına ulaşılacağını ifade ederek, “Denizli’de 215 bin BBS aboneyi doğal gazla buluşturuyoruz. Abonelerimizi kış aylarında doğal gaz kullanmaya başlamadan önce baca ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu. 

Havalandırma menfezlerinizi asla kapatmayın!

Mehmet Akif Tulukcu, doğal gaz kullanımında yapılan bazı hatalar nedeniyle sorunlar yaşandığını hatırlatarak, “Havalandırma menfezlerinin kapatılması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonlar sorunlarının yetkisiz firmalar tarafından giderilmeye çalışılması önemli hatalardır. Abonelerimizin havalandırma menfezlerin asla kapatmaması gerekiyor. Güvenli doğal gaz kullanımı için bacalı cihazların baca temizliği yılda bir kez yetkili firmalara yaptırılmalıdır. Kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin çalışıyor olması şart” dedi. 

Enerya’nın onayı olmadan tesisatlara müdahale ettirmeyin

Bölge Müdürü Tulukcu, Enerya’nın izni ve onayı olmadan tesisatlara müdahale ettirilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Abonelerimizin tesisatlarında veya yakıcı cihazlarında yapacakları değişiklik öncesinde 444 8 429 nolu telefondan çağrı merkezimizi aramaları veya abone merkezlerimize gelerek bilgi vermeleri önemlidir. Abonelerimiz, yapılan işleme ekiplerimiz tarafından onay verilmesinin ardından gaz kullanımına tekrar başlayabilirler” dedi. 

Gaz kokusu hissettiğinizde 187 Doğal Gaz Acil hattını arayın

Tulukcu, ortamda gaz kokusu hissedilmesi durumunda yapılması gerekenleri şöyle anlattı: “Gaz kokusu hisseden abonelerimiz hemen ortamı havalandırarak sayaç vanalarını kapatmalılar. Bunun dışında hiçbir müdahalede bulunmadan 187 Doğal Gaz Acil hattına bilgi vermeliler.”
187 Doğal Gaz Acil hattı olarak 3 ekip ile her ihbara ulaşmaya hazır olduklarını dile getirerek, Denizli’nin en uzak mesafesine dahi 15dakikadan az sürede ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.