15 Temmuz FETÖ terör örgütüne bağlı bir grup TSK üyesinin gerçekleştirilmeye çalıştığı kanlı darbe girişimi bugün itibari ile 25 gündür halk tarafından en iyi şekilde püskürtüldü. 15 Temmuz'dan bugüne neler değişti? Hükümetin, devletin her biriminde kadrolaşmış paralel yapı ile mücadelesi hız kazandı ve her geçen gün hız kesmeden devam ediyor. Üniversitelerdeki akademik kadrolar, bürokrasi dünyası ve emniyet olmak üzere bir çok devlet kadrolarında tasfiye uygulamaları başladı. Hükümet demokrasinin üstünlüğü konusunda kararlı ve bu konuda milletin ve devletin yönetim biçiminin önüne geçebilecek hiç bir gücü kabul etmiyor. Halk ise ilk defa seçimle başa getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın darbe gecesi verdiği emir ile canı pahasına tankların önüne geçmeyi göze aldı ve 25 gündür Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetinin arkasında tek yumruk darbeye hayır diyor.

Gündem öyle değişti ki...

Darbe girişimi aynı Brexton etkisi gibi ekonomiyi vurdu. Altın hız kesmeden her gün yeni bir rekor kırarken darbe gecesinden bugüne kadar yaklaşık 12 TL'lik artış gösterdi. Altının değer kazanması ile kara borsa hareketlendi. Kalpazanlar boy göstermeye başladı. En kıymetli yatırım birimi ise altın oldu. En çok okunan haberler listesine, altın haberleri de girmeyi başardı.


İŞTE O HABER




İş dünyasında büyük deprem!

Devlet kadrolarındaki tasfiyelerin yanı sıra özel sektörde de hızlı bir şekilde FETÖ/PDY soruşturması başlatıldı. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'nin darbe gecesi ile ilgili yaptığı bir açıklamaya dikkatleri çekti. Bu açıklamaya göre darbe gecesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'nın odasında FETÖ terör örgütüne bağlı olduğu iddia edilen ve darbeci bir iş adamı oturuyordu. Bu iddia ile kim bu iş adamı soruları sorulurken, çok fazla düşünmeye gerek kalmadan o gece Denizli Ticaret Odasın'dan emniyet güçlerince Nejdet Özer gözaltına alındı. Nejdet Özer'in gözaltına alındığı gece orada bulunan basın mensupları olmak üzere büyük bir şaşkınlık meydana geldi ve ertesi günü iş dünyasından önemli isimler Nejdet Özer'e destek mesajları yayımladı. OHAL kapsamında 10 günlük gözaltı süreci sonrası Nejdet Özer ve devamında 19 iş adamı tutuklandı. Denizli merkezde gerçekleştirilen operasyonların yanı sıra Denizli ilçelerde esnaflara da operasyonlar düzenlendi ve bu haftanın en çok okunan haber bu isimlerin kimler olduğu ile ilgili haber oldu. 

İŞTE O HABER





Artık okunmaz hale geldiler!

15 Temmuz darbe girişimi ardından gündemin tek maddesi darbecilerin yakalanması oldu. Darbecilerin yakalanması, hainlerin tez zamanda cezalandırılması için çok önemliydi. Bu kapsamda başlatılan operasyonlar ve buna bağlı olan tasfiyeler ülke gündeminin ve Denizli'nin bir numaralı gündem maddeleri oldu. Bu değişen gündemin ardından okunmaz hale gelen haberler maalesef şehit haberleri oldu. Darbe girişimine yoğunlaşan halk doğuda terörün halen bitmediği gerçeğini unutur hale geldi. Doğuda hain terör örgütü ile çatışan asker ve polislerimiz maalesef unutuldu. 

Darbe girişimi öncesi şehit haberleri (Bu haber 11379 kez okundu)




Darbe girişimi sonrası Şehit haberleri (Bu haber 2164 kez okundu)





Haber Analiz: Sena Kuru