Engelli yurttaşların talep ve sorunlarının çözümü için 1 Kasım öncesi verdikleri tüm sözlerin arkasında durduklarını belirten Arslan, "En büyük engel, engellenmektir. Engelli yurttaşlarımız, insanca ve onurlu bir yaşam için gelir, istihdam olanakları için devletten daha aktif adımlar beklemektedir. Bugün evde bakım, engelli hizmetleri ve sosyal yaşama katılım olanaklarından mahrum bırakılmış milyonlarca engellimiz var. Evine giren gelir ölçütü yüzünden maaşı kesilen engellilerimiz temel ihtiaçlarını karşılamakta güçlük çekmektedir. Evdeki engelli bakımında yardım alamadığı için işinden kopan, istihdama katılamayan binlerce aile bireyimiz çok daha uygun koşulların sağlanmasını talep etmektedir." ifadesini kullandı.
Milletvekili Kazım Arslan, "Engellilerimizin olanaklarını arttıran, önlerindeki engelleri kaldırarak üretime, eğitime katılmalarını sağlayan bir düzeni hep birlikte kurmalıyız. Bizim seçimlerden önce hazırladığımız ve engelli sorunlarını aşacak kapsamlı çözümlerimizi iktidar partisi de ciddiye alarak zama nkaybetmeden yasal düzenlemeler hayat bulmalıdır.
CHP Milletvekili Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Evde bakım aylığı alan yurttaşlarımızı sosyal koruma kapsamına alınmalıdır. Engelli maaşında ve bakım aylıklarında haneye giren gelir ölçütü değerlendirme kapsamı dışına çıkarılmalıdır. Bu maaş ve bakım paraları, engellimizin engelli olduğu için hakettiği bir gelire dönüştürülmelidir.
Kısa ve uzun süreli kurumsal bakım hizmetlerini yaygınlaştırılmalı, özel beslenme ihtiyacı olan engellilerin beslenme ihtiyaçları ücretsiz karşılanmalıdır. 
Engellilerin tıbbi malzeme ve ihtiyaçlarını ücretsiz karşılanmalı, engellilerin kamu kurumlarına yapacakları her başvuru için ayrı ayrı rapor alma çilesine son verilmelidir. Herhangi bir ölçüte bakılmaksızın tüm engelli yurttaşlarımız sosyal güvenlik kapsamına alınmalıdır. Engellilerin rehabilitasyonunu, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerle ilgili tüm yasalara ve engellilere özel yasalara dâhil edilmelidir. Zihinsel engellilerin erken tanı, tedavi ve eğitimi için özel projeler geliştirilmelidir."
Kazım Arslan "Bütün engelli yurttaşlarımıza engelsiz günler diliyorum. Engelli kardeşlerimin yaşamlarını rahat bir şekilde,huzurlu içinde sürdürebildikleri bir düzen kurulsun,engellilerin yaşam kalitesi düşmesin istiyorum." biçiminde konuştu.