Emekli Jandarma Yarbay Ufuk Gökmen, askeri lise ardından Kara Harp Okulu'nu bitirdi. Gökmen ilk olarak teğmen rütbesiyle Hakkari Çukurca Işıklı Üs Bölgesi'nde Sınır Bölük Komutanlığı'nda görev yaptı. Ardından Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesi Jandarma Komutanı, Denizli Merkez ilçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde buludu. Daha sonra atandığı Ağrı Doğubeyazıt'ta ilçe jandarma komutanı olarak görev yaparken, PKK'nın bombalı saldırısı sonucu yaralandı. GATA bir süre tedavi gören Yarbay Gökmen, tedavisinin bitmesi ardından sırasıyla Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Daire Başkanlığı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yaptıktan sonra emekli oldu. 

Yarbay rütbesindeyken emekli olan Ufuk Gökmen, terörün yoğun olduğu bölgelerde görevi sırasında PKK terör örgütü hakkında edindiği deneyimleri ve yaşadıklarını 'Zafer Mümkün' isimli kitapta topladı. İrfan Yayıncılık tarafından basılan; 166 sayfalık kitabını Gökmen, Halikarnas Kitabevi'nde okurmarı için imzaladı. Gökmen'i ailesi ve dostları, imza gününde yalnız bırakmadı.  

'Zafer Mümkün' isimli kitabında PKK terörünü ve nasıl mücadele edildiğini yaşayan bir kişi olarak kaleme aldığını belirten Gökmen, şöyle konuştu:

"Toplumun yaşanmakta olan süreci iyi görebilmesi için bizzat bu mücadelenin içinde olanların penceresinden bakabilmesi gerekmektedir. Zafer Mümkün bu maksatla hazırlanmış bir kitaptır. Doğu'da yaşananları PKK ile nasıl mücadele edildiğini vatandaşların, yaşayan bir kişinin penceresinden okumasını istedim. Şimdiye kadar olumlu tepkilerle karşılaştım. Bundan sonraki kitabımda yaşanmış olayları yazacağım."