Denizli’de, 12 yıldır katı atıklardan bez bebek yapan 58 yaşındaki emekli öğretmen Zeynep Karaaslan’ın bine yakın bez bebeği, Denizli Belediyesi’nin desteği ile kendi adıyla açılacak müzede sergilenecek. 
Denizli’de emekli öğretmen Zeynep Karaaslan 12 yıldır yaptığı bez bebekleri Denizli Belediyesi tarafından kendi adına açılan müzede sergileyecek. 12 yıl önce gittiği kurslarda bez bebek yapımı konusunda eğitim alan ve bu becerisini geliştirerek katı atıklardan bez bebekler yapan 58 yaşındaki emekli öğretmen Zeynep Karaaslan, kısa sürede bine yakın bez bebek yaptı. Bez bebek yapımı için şişe, tel, pamuk ve kaçık çorapları kullanan Karaaslan, yaptığı bez bebekleri durumu olmayan ailelere verdiğini söyledi.
Emekli bir öğretmen olarak el sanatlarını çok sevdiğini belirten Karaaslan, şöyle konuştu: "Ben el sanatlarını çok seviyorum. El sanatlarından çok kurslara gittim. Denizli’de gitmediğim kurs kalmadı. En çok bebek yapımını sevdim. İlk olarak 12 yıl önce soda şişelerinden yapmıştım. 7 yıldır bu bebeklerle uğraşıyorum. Hem Türk folklorunu tanıtan bebekler yaptım hem de dünya folklorunu tanıtan bebekler yaptım" 
Yaptığı bebeklerin tamamının katı atıklardan yapıldığını ifade eden Karaaslan, şunları söyledi: "Eve kullanmadığımız, çöpe attığımız kaçık çoraplardan, pamuklardan, kumaştan, telden yaptım bu bebekleri. Parayla aldığım çok az şey var. Birçok arkadaşım atacağı şeyleri bana verdi. Ne varsa elimde onları değerlendirdim. Yaptığım bebek binden fazladır. Çoğunu bebek alamayan çocuklara verdim. Çocukları sevindirmeyi seviyorum.’’ 
Müzede yüzlerce bez bebek olacağını kaydeden Zeynep Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizli Belediyesi’nin yardımıyla Balcıevi Konağı’nda ‘Folklorik Bez Bebek Müzesi’ni açacağız. Bunun içinde el emeğiyle yapılmış bez bebekler olacak. Nasrettin Hocalar, Keloğlan olacak. Dışarıdan gelen bir turist buraya hayran kalacak. Böyle bir müze belki de Türkiye’de ilk." 
Cumartesi gün düzenlenecek törenle açılacak olan müze, bir taraftan bez bebekleri bir taraftan da kuklaları barındıracak. Müzenin isminin de Zeynep Karaaslan Folklorik Bez Bebek Müzesi olacağı öğrenildi.