MARDİN (CİHAN)- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri tepkilere neden oldu. Kesintilere tepki gösteren vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Eylemde açıklama yapıldığı sırada elektriklerin kesilmesi üzerine hoparlörden ses çıkmaması üzerine bildiriyi okuyan platform sözcüsü yüksek sesle konuşarak sesini duyurmaya çalıştı.
    Kızıltepe'de 35 STK'nın bir araya gelerek kurduğu Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri şehirde sık sık yaşanan elektrik kesintilerini oturma eylemi yaparak protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına açıklamayı Platform Sözcüsü Mehmet Şerif Öter yaptı. Basın açıklaması sırasında elektriklerin kesilmesi sonucu seslendirme sistemi devre dışı kaldı. Bunun üzerine Öter, açıklamayı yüksek sesle konuşarak yaptı.
    Öter, 200 bini aşan nüfusu ile Türkiye’nin 44 ilinden büyük olan Kızıltepe'de elektrik kesintilerinin hayatı felç ettiğini söyledi.
    Bölgeler arası kalkınmışlıkta Güneydoğu Bölgesi'nin en geri kalmış bölge olduğunu savunan Öter, kalkınma için elektrik enerjisinin önemine değindi.
    Ankara’nın elektrik sorununa duyarsız kaldığını ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile yaptıkları görüşmeden herhangi olumlu bir neticenin çıkmadığını anlatan Öter, Bakan Yıldız’ın bölge milletvekillerini dikkate almadığını iddia etti.
    Bundan sonraki eylemelerine iktidar partisine mensup 3 vekilli de çağıracaklarını dile getiren Öter, ”Ankara’da vekillerimiz kaale alınmıyorsa biz de vekillerimizle demokratik hakkımız olan eylemleri burada yaparız.” şeklinde konuştu.
    Çağın geldiği noktada artık elektrik kesintisinin sorun olmaktan çıkması gerektiğine işaret eden Öter, ”Dalgalanmalar nedeniyle ev aletleri yanmış, tarımsal sulamaya yapılamıyor ve 200 yataklı hastanemiz ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerini kapatmak zorunda kalıyor." diye konuştu.
    Kalkınma için enerjinin şart olduğunu kaydeden Öter, "Geldiğimiz noktada sanayilerimiz durmuş, üreticilerimiz üretim, tüccarımız ise ticaretini yapamaz duruma gelmiştir. Bölgemizin kalkınması için ise elektrik enerjisi şarttır.” İfadelerini kullandı.
    Yetkililer nezdinde yaptıkları tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını dile getiren Mehmet Şerif Öter, Başbakan Erdoğan’dan soruna çözüm bulmasını istedi.



CİHAN