KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) yeni bir projeye daha imza atıyor. Daha önce Capari bitkisi yetiştiriciliği, çimentosuz beton üretimi ve atık kül ile atık tekstil ürünlerinden tuğra üretimi gibi kamuoyunu ilgilendiren birçok proje ortaya konan EMYO bu seferde okul bünyesinde organik arcılık projesine ev sahipliği yapmaya başladı.
EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici okul bahçesine bırakılan 6 adet kovan ile organik arıcılık çalışmalarına başlanıldığını söyledi. Bal alım döneminin geldiğini ancak balı Eylül ayı içerisinde almayı planladıklarını ifade eden Binici, "Eylül ayı içerisinde kovanlarda ki balları almaya başlayacağız. Laboratuarlarda analiz yaptıracağız. Kalitesini ortaya koyacağız."ifadesini kullandı. Arıların Capari bitkisine ilgi duyduklarını anlatan Binici, "Capari bitkisi bizim bahçemizde çok sayıda bulunan bir bitki. Bu bitkiyle ilgili çalışma yapıyoruz. Ama bizim dikkatimizi çeken şey arıların Capari’den faydalanmaları. Capari şifalı bir bitki. Zaten balın faydalarını anlatmakla bitmez. Ancak bal üretiminde Capari bitkisinin etkisini analizler sonunda göreceğiz." görüşünü bildirdi.

ORGANİK ARICILIK NEDİR?
Doğada bulunan bitkilerin yaprak, gövde, tomurcuk vb. kısımlarından topladığı reçinemsi maddelerle polen ve nektarın arılar tarafından toplanarak bal ve diğer arı ürünlerine dönüştürülmeleri işleminde, üretimden tüketime kadar tüm aşamalarında konvansiyonel besleme ve kimyasal ilaçlama yapmadan, doğal yapısı bozulmamış florada veya organik tarım alanlarında her aşaması kontrollü ve sertifikalı yapılan arıcılık faaliyetlerine denir.
CİHAN