Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bazı şirketlerin mallarına tedbir kararı konulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, dünyanın en büyük üç havaalanından birini yaptıklarını belirterek "Körfez geçişini yapıyoruz. HES’ler yapıyor. İlk nükleer santrali yapıyoruz. Bunu alan firmalara bakarsanız ve bu operasyonlarla bu firmalara dokunmaya çalışılmasını anlarsanız bu mantığı çözersiniz. Bu millet saf değil. Bu milletin gözü açıktır. Milletimiz her şeyi görüyor" dedi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakan olduktan sonraki ilk ziyaretini yaptığı Denizli’de Denizli Ticaret Odası ve Denizli Valiliği’ni ziyaret etti. Yolda karşılaştığı vatandaşlarla zaman zaman sohbet eden Zeybekci, ilk olarak Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. DTO’nun Denizli için önemli bir değer olduğunu belirten Bakan Zeybekci, bundan sonra daha sık ekonomi ile ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.
Türkiye’nin son yıllarda çok gelişmesinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Bakan Zeybekci, "Bu coğrafyada hesap henüz bitmedi.Bu coğrafyada birilerinin hesabı devam ediyor. Biz, bu bölgede yaşananlara bigane kalamayız. Biz her şeyin ortasında yer almaya bundan sonra da devam edeceğiz" dedi. 
Konuşmanın ardından DTO Başkanı Necdet Özer, Bakan Zeybekci’ye mermerden yapılan ve içinde horozun bulunduğu bir tablo ile Bakan Zeybekci’nin çocukluk yıllarında çekilen fotoğraf hediye etti. Daha sonra Denizli Valiliği’ne geçen Zeybekci, yolda karşılaştığı vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından karşılanan Bakan Zeybekci, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bazı iş adamlarına yönelik mallarına tedbir konması kararını değerlendiren Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye büyük projelere başladı. Dünyanın en büyük üç havaalanından birini yapıyoruz. Körfez geçişini yapıyoruz. HES’ler yapıyor. İlk nükleer santrali yapıyoruz. Bunu alan firmalara bakarsanız ve bu operasyonlarla bu firmalara dokunmaya çalışılmasını anlarsanız bu mantığı çözersiniz. Bu millet saf değil. Bu milletin gözü açıktır. Milletimiz her şeyi görüyor. 2023 ile ilgili çıkılan bu yolda bu gidişin durdurulması ile ilgili birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizler de yolumuza devam edeceğiz. Bu saydığım projelerle yapılan operasyonları bir araya getirin." 
Konuşmanın ardından Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından Bakan Zeybekci’ye Yatağan Palası hediye edildi. Basın mensuplarının palayla poz vermesini istemesi üzerine Bakan Zeybekci, "Kılıç kınında durmalıdır. Çıktıysa da işe yaramalıdır" dedi.