Siirt’ten Kuşadası’na inşaatta çalışmaya giden 4’ü kardeş 5 kişi Denizli’de kaza yaptı. Kazada Kayhan Asma hayatını kaybederken, 2’si ağır 4 kişi de yaralanarak hastanelere kaldırıldı.
Kaza öğle saatlerinde Denizli-İzmir çevre yolu Salihağa Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Siirt’ten yola çıkan ve Kuşadası’na inşaatta çalışmaya giden 4’ü kardeş 5 kişi arabayı kullanan Orhan Asma’nın kullandığı 22 FF 437 plakalı araç, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaza yaptı. İzmir istikametine doğru giderken bir anda yoldan çıkan araç önce orta refüjlere çarparak defalarca takla attı. Aracın içinde bulunan ve kardeş oldukları öğrenilen Orhan Asma (30), Hüsamettin Asma (41) Okan Asma (19) ve arkadaşları olan Muhammer Efe (28) kazada ağır şekilde yaralandılar. Takla atan araçtan fırlayan Kayhan Asma (19) ise olay yerinde feci şekilde can verdi. Kazanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri kazanın olduğu bölgeyi trafiğe kapatarak trafiği tek şeritten verdi. Kaza yerine gelen ambulans ekipleri olay yerindeki yaralılardan Hüsamettin Asma, Okan Asma ve arkadaşları olan Muhammer Efe’yi alarak Denizli Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Şoför Orhan Asma ise, yaralı olduğu halde aracın ve ölen kardeşi Kayhan Asma’nın yanından ayrılmayarak uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada acı haberi yakınlarına telefonla veren Orhan Asma, daha sonra polisler tarafından kendisine uzatılan alkolmetreyi üfledi.
Kuşadası’na giderek inşatta çalışmak isteyen 4’ü kardeş 5 kişinin eşyaları da yola saçıldı. Televizyon, valiz, tencerenin de aralarında bulunduğu birçok ev eşyası araçtan saçılırken, kazada hayatını kaybeden Kayhan Asma’nın cesedi daha sonra otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi morguna kaldırıldı.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.