Denizli'de bakımını yaptığı asansör kabiniyle tavan arasında sıkışarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencin, ehliyet alabilmek için para biriktirdiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre ehliyet parası biriktirmek için geçen yıl staj yaptığı bir asansör firmasında yaz boyunca çalışan Denizli Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Faruk Dumlupınar (17), iki gün önce yanında firmadan bir uzmanla birlikte Denizli Gazi Bulvarı’ndaki 7 katlı Bozkurt Han İş Hanı’nın asansörüne bakım yaptığı sırada asansör boşluğunun tavanı ile kabin arasında sıkışarak hayatını kaybetmişti.
Liseli gencin cenazesi, baba ocağı Tefenni ilçesi Beyköy beldesinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Beyköy Mezarlığında toprağa verildi. Baba Osman Dumlupınar ve anne Keziban Dulupınar, cenazede yakınlarının yardımı ile ayakta durabildi.
Faruk'un 15 yıllık arkadaşı Veli Suran, "Faruk iş yerinde stajı bitmesine rağmen çalışmaya devam etti. 'Ehliyet alacağım, para biriktiriyorum' diyordu. Çalışma sırasında sıkışmayla beraber elektrik çarpması da olmuş. Bakım yaptıkları asansör 30 yıllık bir asansörmüş. Arkadaşım ehliyet parası biriktirme uğruna hayatını kaybetti" dedi.