Toplantıya, Vali Abdülkadir Demir, Uşak Valisi ve Birlik Başkan Vekili Özdemir Çakacak, Aydın Valisi Kerem Al, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Havza Planları Daire Başkanı Nermin Çiçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve birlik üyeleri katıldı.

  Divan Başkanlığını Uşak Valisi ve Birlik Başkan Vekili Özdemir Çakacak’ın yaptığı toplantıda ulk olarak Birlik Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirildi. Başkanlığı oy çokluğu ile Aydın Valisi Kerem Al seçildi. Birlik Encümen üyesi olarak da Denizli Valisi Abdülkadir Demir seçildi.

  Daha sonra birlikten çıkarılma talebinde bulunan Aydın İline bağlı Yeniköy Belediyesi ile Denizli’nin Kale İlçe Belediyesinin talebi görüşüldü. Komisyon raporu ilçelerin taleplerinin birlikte çıkarılmalarının uygun olmayacağı yönünde birlik üyelerine okundu. Daha sonra talepler birlik üyelerinin oyuna sunuldu. Birlik üyeleri iki ilçenin de birlikten çıkarılmaması yönünde oy çokluğu ile kabul edildi.

  Toplantı, 2012 yılı çalışma programı ile 2012 yılı bütçe taslağı okunup oylandı ve her iki madde de birlik üyeleri tarafından kabul edildi.

  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Havza Planları Daire Başkanı Nermin Çiçek, Büyük Menderes Havzası planlaması ile ilgili son durum hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

  Vali Abdülkadir Demir, Büyük Menderes Havzası’nın bölge için can alıcı bir konumda olduğunu ve bu işin çözmesinin zorunluluk olduğunu ifade ederken, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü oluşturduğunu da hatırlattı. Gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızın bir parçası olarak Büyük Menderes Nehri’nin korunması için hep birlikte ne yapabileceğimize bakmamız gerektiğini ve Bakanlığın da konuyu tekrar masaya yatırdığını ifade eden Demir,  vazgeçmeyeceklerini ve yapılabilecek en küçük işin bile gelecek için çok önemli olduğu düşüncesiyle gündeme getirmenin faydalı olacağını söyledi.