ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan, 19 ülkeden 150 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadı. Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün süren şampiyona gerek organizasyon gerekse uçuş şartlarıyla yetkililerden tam puan aldı. Şampiyona sonrası Türkiye Havacılık Spor Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan, Vali Abdülkadir Demir’i ziyaret ederek hem teşekkür etti hem de faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2012 yılında düzenlenecek Yamaç Paraşütü Süper Finali’nin Erzincan’da gerçekleştirilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Nihat Ermihan, Erzincan’ın gerek organizasyon, gerekse uçuş şartlarıyla yetkililerden tam puan aldığını belirtti.

"ORGANİZASYONLAR ERZİNCAN’IN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR"
Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, şehirde yapılan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'nın daha geniş ufukta daha büyük düşünmeyi gösterdiğini söyledi.Vali Demir, Federasyon Başkanı Nihat Ermihan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, bu tür organizasyonların kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ve Erzincan Valiliği’nin de her zaman destek olacağını söyledi. Sporun evrensel yanının Erzincan’da gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Demir, "Bazı aktiviteler, sporlar, etkinlikler sınırları aşar ve milletleri bir araya getirir ve kaynaştırır. Bunu Erzincan'da iliklerimize kadar hissederek yaşadık. 19 ülkeden 150 sporcunun centilmenlik içerisinde yarıştığı bu şampiyonada tüm sporcuları Erzincan'da ağırlamaktan büyük bir keyif duyduk. Bu heyecanı onlar ile birlikte yaşadık. Bu heyecanı önümüzdeki yıllarda da sürekli yaşamak istediğimizi ifade ettik. Erzincan artık büyük düşünüyor. Bu şampiyona bize daha geniş ufukta daha büyük düşünmeyi gösterdi. Ben önümüzde ki yıl gerçekleştirilecek dünya şampiyonasının Erzincan’ın hem Türkiye’de hem dünya genelinde tanıtılmasına çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. İlimiz bu şampiyonaya ev sahipliği yaparak, bu heyecana ortak olmaya çok istekli." dedi.
Gerek alt yapı, gerekse tesis anlamında Erzincan'ın bu organizasyona ev sahipliği yapabilecek güçte ve kapasitede olduğunun altını çizen Vali Demir, "Önümüzdeki yıl yapılacak olan dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmak için çok heyecanlıyız. Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası ile Erzincan'ın hem Türkiye'de hem de dünya kamuoyunda tanıtılmasında bu şampiyonanın çok büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Bu organizasyona ev sahipliği yapmak adına bütün imkânlarımızı seferber etmeye hazırız." şeklinde konuştu.

CİHAN