HATAY (CİHAN)- Hatay'ın Erzin ilçesinde ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliklerinde Termik santral mücadelesi veren çevrecilerin ilgisizliği dikkat çekti. Cumhuriyet Meydandaki törene sadece 8 kişi katıldı.
Dünya Çevre Günü, tüm Türkiye’de törenlerle, etkinliklerle kutlanıyor. Erzin'deki etkinliklere vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ilgi göstermedi. Çevre günü kapsamında Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına Erzin Çevre Koruma Derneği tarafından çelenk sunuldu. Meydandaki törende Çevre Koruma Derneği Başkanı Cemal Ertaç ve 7 vatandaş katıldı. Erzin’in Burnaz sahiline kurulacak olan Termik Santraller ilçede uzun süredir tartışma konusu. Erzin’de çevreciler Termik santrale karşı platform dahi kurdu. Ancak Cumhuriyet Meydanındaki Dünya Çevre Günü törenlerine Termik Santral mücadelesi veren çevreciler ilgi göstermedi.
8 kişinin katıldığı törende konuşan Çevre Koruma Derneği Başkanı Cemal Ertaç, doğanın korunmasını amaç edindiklerini söyledi. Çevrecilerin ve sivil toplum kuruluşlarının törene ilgi göstermemesinden yakınan Ertaç, "Çevreci vatandaşlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının çevre etkinliğimize katılması bizleri derinden üzdü. Biz çevrenin korunması ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN