Denizli Ticaret Odası, 26-29 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen 20. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda stant açan Denizlili firmaları yalnız bırakmadı. 
İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş (İZFAŞ) tarafından organize edilen ve 52 Denizlili firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılışı için tören düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol ile diğer protokol üyeleri katıldı. 
Fuarın açılışı sonrasında Denizlili protokol üyeleri, stant açan Denizlili firmaları, tek tek ziyaret etti. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yer altındaki değerin ekonomiye kazandırılmasının önemine vurgulayarak, “Ülkemizdeki cari açığın kapatılmasında mermer-traverten sektörü, önemli bir rol üslenmektedir. Denizli'de Mermer Organize Sanayi’nin oluşturulması için çalışmalarımız devam ediyor. Bunu başardığımızda dağınık halde çalışan mermer firmalarımızı biraraya getirmiş olacağız ve sektörümüz daha da ivme kazanmış olacaktır” şeklinde konuştu.
Denizli'nin mermer bakımından zengin bir rezerve sahip olduğunu söyleyen Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer ise, “Uluslararası çaptaki ilk üç fuardan birisi olan ve 20’ncisi düzenlenen bu fuarın, hayırlı olmasını diliyorum. Denizli’nin tekstil ve konfeksiyonda olduğu gibi katma değerli mermer-traverten ürünlerini bu fuarda sergilediğini gözlemliyoruz. Her yıl da bu katma değerli ürünler artarak devam etmektedir. Traverten üretiminin yanısıra bu ürünlerle birlikte CNC’den kesme makinelerine kadar geniş yelpazede makine sanayi gelişmiş durumdadır. Bu üretimlerin her biri ekonomimiz için katma değerdir” dedi. 
Denizli Ticaret Odası olarak geçtiğimiz yıllarda travertene coğrafi işaret belgesi aldıklarını, bu sayede ürünlerin yüzde 10-15 daha fazla katma değerli olarak satılmaya başlandığını söyleyen Özer, “Artık traverten dünyaya satılırken ‘Denizli Traverteni’ olarak satılmaktadır. Bu da ilimiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır” dedi.
Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol ise mermer ve traverten ile Denizli’nin isminin duyurulmasının çok önemli olduğunu söyledi.