Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli’de sağlık hizmetleri alanında ortaya çıkan ihtiyaç doğrultusunda Denizli Ticaret Odası olarak aldıkları ambulansı, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e teslim etti.

Bir dizi ziyaret ve inceleme amacıyla Denizli’ye gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Başkan Necdet Özer, Denizli ekonomisi hakkında Güler’e kısa bir bilgi verdi. Dünyada ve ülkemizde dinamik girişimcisi ve ihracata dönük üretim yapısıyla anılan Denizli’nin üreten ürettiğini de dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç eden bir yapıda olduğunu dile getiren Özer, “Denizli şu anda 3 milyar dolar ihracatıyla Türkiye’de ilk 8 ili arasındadır. Ürettiği ürünlerin yüzde 90’ını ihraç eden Denizli, 172 ülkeye ihracat yapmaktadır.” dedi. 
Denizli Ticaret Odası’nın yasal görevlerinin yanısıra sosyal sorumluluk bilinciyle de hareket eden bir kurum olduğunu söyleyen Başkan Özer, “Denizliler olarak Türkiye’ye örnek olabilecek bir birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Denizli Ticaret Odası’na mensup iş adamları olarak Denizli’ye yakışır şekilde işler yapmaya çalışıyoruz. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen talep ile Denizli il merkezi ve çevresinde ilk müdahale ve hayat kurtarıcı sağlık destek hizmetlerinde kullanılmak üzere ambulans aldık. Bugün sizlerin ve Sayın Valimizin himayelerinde ambulansımızı, Sağlık Müdürlüğü’müze teslim ediyoruz, hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu. 
Bakan Güler ise sanayinin hareketlendiği 1990’lı yıllarda Kayseri ve Gaziantep’te bulunduğunu, bu yıllarda Gaziantep, Kayseri ve Denizli illerinin “Anadolu Aslanı” olarak tabir edilen yerler olduğuna işaret ederek, “Şu anda üç il de çok önemli bir yere geldi. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Gaziantep, 6 milyar dolar ihracata ulaşmış ve 2023 hedefi için de 30 milyar dolar hedef koymuş. Gaziantep’in, Denizli’nin tekerleği dönüyorsa Türkiye’nin çarkları dönüyor demektedir.” diye konuştu. 
Sağlık Müdürlüğü’ne hediye edilmiş ambulans için de teşekkür eden Bakan Güler, şöyle konuştu: “Bunun örnek olmasını diliyoruz. Yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında Denizli Ticaret Odası tarafından alınan ambulans hakkında Sağlık Bakanımızı da bilgi vereceğim. Umarız ambulans az kullanılır ancak yerinde ve zamanında hizmetlere koşar.”   
Yapılan konuşmalar sonrasında Özer, Denizli hatırası olarak Güler’e, Denizli ürünü çeşmi bülbül hediye etti ve ardından Denizli Ticaret Odası olarak satın aldıkları ambulansın anahtarını teslim etti.