Denizli Ticaret Odası delegeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70. Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı. 
TOBB'un 70. Genel Kurulu Ankara'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda gerçekleştirildi. Soma ‘da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşuyla başlayan genel kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve diğer bakanlar, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli odalarının ve borsaya mensup 39 TOBB delegesi ile diğer oda ve borsa delegeleri katıldı. 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, genel kurul konuşmasına Soma’da yaşanan felaket nedeniyle duyduğu acıyı ifade ederek başladı. Soma’da hayatını kaybeden işçilerin aileleri için başlattıkları yardım kampanyasını vurgulayan Hisarcıkıloğlu, bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağırdı. Hükümetin son 10 yılda hayata geçirdiği ekonomik reformların, iş dünyasına cesaret ve güven verdiğini şimdi, reform ateşini yeniden canlandırıp, eksik kalanların tamamlanması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “İşte o zaman bu camia Allah’ın izniyle, daha büyük hedeflere de ulaşır. Biz hazırlığımızı yapıyoruz. Düzenli anketlerle iş dünyasının nabzını tutuyoruz. Görüyoruz ki, iş dünyamız geleceğe umutla bakıyor. Zaten umut olmadan kalkınma olmaz. Ama ihtiyaç duyulan yapısal reformlar var. Bunlardan ilk 5 öncelikli alan vergi reformu, cari açığı azaltacak sanayi stratejisi, istihdamın teşviki, girdi maliyetlerinin azaltılması ve reel sektörün bankalarla çalışma ortamının iyileştirilmesi” diye konuştu.
DTO Başkanı Necdet Özer, genel kurul ile ilgili yaptığı değerlendirmede, her yıl yoğun bir katılımla gerçekleşen TOBB Genel Kurulu’nda ekonominin nabzının tutulduğunu ifade ederek, “70. TOBB Genel Kurulu da ekonominin nabzının attığı ve ülkemiz kamuoyu tarafından dikkatle izlenen bir genel kurul olmuştur. Çok yoğun katılımla gerçekleşen genel kurulda, 15 delege ile Denizli Ticaret Odası, 9 delege ile Denizli Sanayi Odası, 5 delege ile Denizli Ticaret Borsası ve 10 delege ile Acıpayam, Babadağ, Buldan, Sarayköy ve Tavas ilçe ticaret odaları, Ankara'da gerçekleştirilen TOBB Genel Kurulu'nda ilimizi temsil etmiştir. Genel kurul, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz adına çok yararlı geçmiştir” dedi.