Basın İlan Kurumu (BİK) Denizli Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği Cumartesi Buluşmaları Toplantısı DTO'da yapıldı. 

DTO Başkanı Necdet Özer, toplantıda il ekonomisindeki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Her geçen gün ivme kazanan Denizli'nin 2009 yılında yaşanan ekonomik krizinden en fazla etkilenen illerden biri olduğunu belirterten Özer, Denizli'de 800 firma 164 ülkeye ihracaat yapıyor, ilk organize sera bölgesi Denizli'de kuruldu. Bu sera firmalarından 25 tanesi ihracat yapıyor. Geleceğin sektörleri arasında gıda sektörü önemli yer tutacak. Ancak bu rakamsal anlamda olmadığı için tekstil yine ilk sıradaki yerini koruyor" dedi.

Tekstilin yanı sıra jeotermal seracılık, turizm, tarım ve hayvancılığın da geliştiğini kaydeden Necdet Özer özellikle gıda ve jeotermal seracılık yatırımlarının büyüdüğünü, seraya yatırım yapan 25 firmanın bulunduğunu belirterek, "Bunların hepsi ihracat yapıyor. Denizli'de jeotermal sera kurulabilecek daha 9 bin dönümlük arazi bulunuyor" diye konuştu.

Denizli'nin artık tanıtım ve marka oluşturmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden DTO Başkanı Necdet Özer, dünyada büyük şirketler birleşirken, buradaki şirketlerin ihracat yapma imkanını yakaladığında eski sermaye yapısına düşmesinin büyük bir handikap olduğunu söyledi. DTO üyelerinin dünyaya açılması ve bilgi birikimlerinin artması için sürekli olarak fuarlara gönderildiğini söyleyen Necdet Özer, tarımda üretimi eski yöntemlerle yapmanın geride kaldığını, artık sanayici mantığı gerektiğini sözlerine ekledi.