Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıda ülkemizin içinde bulunduğu durum ve hemen hemen her sektörün sorunu olan nitelikli eleman sıkıntısı konuşuldu.
DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 7 Haziran seçiminden sonra koalisyon hükümetiyle devam etmekte yarar göreceğimizi ifade etmiştik. Fakat koalisyon hükümeti kurulamadı. Önümüzdeki günlerde bizi bir seçim bekliyor. Herkes o gün geldiğinde sandığa giderek görevini yapmalı.Bu seneki kur farkları bilançolarımızı alt üst etti. 2015’i kaybettiğini düşünen iş dünyası, 2016’da bu kayıplarını telafi edip edemeyeceği noktasında kaygılı. Yabancı para cinsinden borçlanmamanızı, olabildiğince tedbirli davranmanızı öneriyorum ”dedi.
7 Haziran seçimi öncesinde ülkemizi tehdit eden dış etkenlerden konuşurken bugün kendi ülkemizdeki kaosla mücadele edildiğine dikkat çeken Keçeci, “Ülkemizde yaşanan terör olayları bizi büyük ölçüde yıpratarak derinden üzmektedir. Her gün şehit haberleri canımızı acıtıyor. Biran önce önlem alınmalı. Bir diğer problemimiz hemen hemen her sektörümüzde karşılaştığımız nitelikli işgücü sıkıntısı. Denizli Mermer Sektörünün Nitelikli İş Gücü İhtiyacına Çözüm İçin Ortak Adımlar projemiz kapsamında Temmuz ayı içerisinde meslek odalarının mesleki ve teknik eğitimde aktif rol aldığı örnek ülkelerden biri olan Avusturya’ya bir çalışma ziyareti düzenledik. Proje ortağımız ve iştirakçimiz olan okullarda görevli öğretmen arkadaşlarımızdan oluşan heyet ile birlikte bir gezimiz oldu. Avusturya’da normal asgari ücret 1600 Euro, çıraklık eğitim öğrencisinin almış olduğu ücret 900 Euro. Bu demek oluyor ki meslek edindirmeye özendiriliyor ”şeklinde konuştu.