TEKİRDAĞ (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği'nin Sudan'da kurduğu ameliyathanede Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden giden Dr. Tamer Tatar, bir ayda 187 katarakt ameliyatı yaptıklarını, binden fazla hasta muayene ettiklerini söyledi.

Kimse Yok Mu'nun Sudan'ın Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala'da kurduğu ameliyathanede yürüttüğü katarakt projesi kapsamında TİKA'nın yaptığı çalışmaları, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Sağlık Komitesi'nde yer alan Dr. Tamer Tatar, izlenimlerini anlattı. Tatar, "Sudan'da sağlık alanında büyük eksiklikler var. Bölge her türlü sağlık ünitesinden yoksun. Bir ayda 187 katarakt ameliyatı yaptık ve 1000 hastayı muayene ettik. Güney Darfur Eyalet Valisi Dr. Abdülhamit Musa Kaşa'nın 'Söz verip de sözünü yerine getiren tek ülke Türkiye oldu' demesi orada olmaktan ve ülkem adına verilmiş sözleri yerine getirmiş olmaktan dolayı gurur duydum. Sudan'da ben bir ay kaldım, ama orada yapılacak çok iş var, binlerce insan sıra bekliyor. Sadece göz ameliyatı değil bütün sağlık branşlarında ihtiyaç var, mutlaka gidilmeli.'' diye konuştu.

TAGİD Sağlık Komitesi Başkanı M. Ali Eke ise "Elimizden geldiğince ihtiyaç olan ülkelere doktor arkadaşlarımızın gitmesi için çaba sarf ediyoruz. Dr. Tamer Bey'in anlattıkları buradaki doktor arkadaşlarımıza bir yol gösterdi. Sonraki günlerde daha çok doktor arkadaşımızın buralara gideceğini tahmin ediyorum.'' dedi.

Toplantıya katılan doktorlar, bu tür toplantıların bilgi ve deneyimlerini artırdığını, yurt dışı ve yurt içi programlardan haberdar olduklarını belirtti. CİHAN