İlahiyatçı yazar Dr. Reşit Haylamaz, Aydın’da katıldığı konferansta Hz. Muhammed (SAV)'i anlattı. Aydın Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) tarafından Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen konferansta Haylamaz, O'nun eğitime verdiği öneme değindi.

Açılış konuşmasını yapan AGED Başkanı Şenol Tayfun, insanlığın iftihar tablosu Hz. Muhammed (SAV)'i 14 asırdan beri dünya çapında en büyük dahiler, dev filozoflar, çağlara ışık tutan aydınların övdüğünü, “Sen, sana bağlılığımla övündüğüm insansın.” dediklerini aktardı. Tayfun, "Bazıları hâlâ Efendimiz'i anlamamak ve tanımamak için dirense de artık gözü ve gönlü hakikate susamış âtinin nesilleri ve geleceğim fikir işçileri O’na koşmakta, önlerine koyulan engelleri aşmakta, aydınlık yarınlara hazırlanmaktadır." dedi.

Daha sonra söz alan Dr. Haylamaz ise Hz. Muhammed (SAV) anlaşılabildiği, icraatları ve güzellikleri keşfedilebildiği takdirde günümüzde de benzerlerinin yapılabileceğini söyledi: "Yaşadığımız çağda eğitim öğretime verilen önem, İslam’ın ilk yıllarında da veriliyordu. Bedir Savaşı'nda 70 kişi esir alındı. Bunların bir kısmı fidye karşılığı serbest bırakıldı. Okuma yazma bilenlere ise 10 müslümana öğretme karşılığı özgürlüğü verildi. İşte Efendimiz, burada ilk emri 'Oku' olan İslam’ın eğitim öğretime verdiği önemi göstermektedir.”