Demokrat Parti Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Murat Öztürk, Merkezefendi  ilçesi için yapacakları projelerin bir kısmını basın mensupları ile paylaştı.
İşte Öztürk’ün Projeleri:
1-ÜNİVERSİTE KURULMASINI TEŞVİK ETMEK HEDEFİMİZDİR.
Merkezefendi İlçe sınırları içerisinde Özel Vakıf Üniversitesi oluşum ve yapımı  birinci hedefimizdir. Nedenlerine gelince şehrimiz Denizli zaten mevcut bulunan Pamukkale üniversitesine ek ikinci bir üniversite şehrin ve ilçemizin ekonomik sosyal yönden çok büyük katma değer katacağı iş sahaları yaratacağına projemin diğer yan projelerini kapsamaktadır.
2-YEŞİL ,ORMAN VE DOĞA
Yeni ilçemiz havzası özellikle derin doğa güzelliklerini barındırmaktadır. Bu nedenle ilçemiz sınırları içersinde olan vadiler, yeşil alanlar kesin kez korunacaktır.Doğallık ve güzellikler teminatımız altında olacaktır.
3-SUNİ GÖLET ve REKRERASYON PROJELERİMİZ
Hisar Barutçular,Bereketler ile Yeşilköy arasında kalan ve karcı dağının iç eteklerine kadar giren derin vadi ( molla deresi) ile ilbade bölgesinde  mükemmel bir rekrasyon ile  suni gölet ve  gölet etrafında halkın yararlanacağı gezi dinlenme ve aktivasyon su sporları su dansları vs. gibi kompleksler yapılarak mega dinlenme yerleri tesis edilecektir.
   Aynı şekilde Başkarcı ornaz ,Kadılar Değirmen yeri ve İsrail deresi doğal doku aynen korunmak suretiyle yapılacak modern çağımıza uygun rekreasyonlarla ege bölgesinin eşsiz vadi ve köşelerini yaratmakta iddialıyız.
4-ÇAĞA UYGUN MİMARİ PROJELERİMİZ
İlçemizin çağdaş modern görünümünü tamamlayacak olan gökdelen inşaatının yine ilçemizin uygun yerlerine fazla olmamak ve  mimari dokuya aykırı olmamak kaydıyla birkaç yere çok katlı gökdelen inşasına yapı kuralları ve şartları içersinde müsaade edeceğiz.
5-TRAMVAY RAYLI ULAŞIM SİSTEMİ
İlçemizin ulaşımda ana arteri haline gelen ve daha da gelişecek olan  bulvar caddeler arasında ring tramvay sistemi ilk hedeflerimizdendir.
6-NİKAH SARAYI ,VE HALK EĞİTİM FOLKLÖR MERKEZİ
Planlamacılarımca uygun bulunan ilçemizin uygun yerlerine modern ,  nikah sarayı ve çok amaçlı folklorik merkez  kongre ve düğün solonu planlanacaktır.
7-TARİHİ YERLER
İlçe sınırları içinde kalan mevcut tarihi mabetler türbe ve kümbetler camiiler cemevleri  günümüz koşullarına uygun halde etrafları peyzaj yapılarak iyileştirme ve güzelleştirme bakım ve onarımları belediyemizce üstlenilecektir.
8-EMEKLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARIMIZ İÇİN
Belediyemizin bünyesinde ilçemizin doğal güzellikleri ve vadilerine bakan bölgesinde yaşlılar ve emeklilerimiz için modern lüks barınma evi ve sosyal tesisleri inşa edilecektir.
9-GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
Yerleşim alanları etrafına yakın  yeşil alanlarda çocuklarımıza yönelik oyun alanları gençlerimize yönelik spor kompleksleri tesisler inşa edeceğiz.
10-BELEDİYEMİZ ADINI TAŞIYAN SPOR KULÜBÜNÜN KURULMASI
İlçemiz sınırları içinde birçok Amatör spor kulüpleri mevcuttur. Bu kulüplerin ulaşım saha diğer yardımlar bakımından Belediyemiz ayırım gözetmeksizin hizmet edecektir. Ayrıca profesyonel anlamda ilçemize yakışır MERKEZEFENDİ SPOR KULUBÜ KURULACAKTIR. Kulüp bünyesinde sporun tüm branşlarının açılmasını sağlayıp, sporun her alanında gençlerimize eğitim ve destek sağlayacağız.
11-MAHELLE MUHTARLARIMIZ HAKKINDA
İlçemiz sınırları içerinde ki mahalle muhtarlarımızla her ay düzenli toplantılar düzenleyerek  muhtarların  istek ve şikayetleri  bire bir değerlendirilecektir
 12-TELEFERİK VE ÇİM KAYAK  TESİSİ
 İlçemiz sınırları içinde kalan  Göveçlik mahallesinde  teleferik  projesi oluşturulacak ve  uygun  bulunan rampalı  yamaçlı arazide  çim  kayak ve pisti inşa edilerek ege bölgesinin eşsiz ve tek çim kayak tesisi oluşturulacaktır.
13- OTOPARK 
Sınırlarımız içinde kalan  yerleşim alanlarında yapılabilecek alanlar  özellikle çok katlı otapark sistemi  teşvik edilecek   yeni oluşacak semt ve yerleşim yerleri otopark öncelikli düşünülecektir.
    Projelerini açıklayan Öztürk “MERKEZEFENDİ İÇİN BEŞ DAKİKA DÜŞÜN BEŞ YIL PİŞMAN OLMA. Yeni projelerle yine çok yakında kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi