Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak bölgelerinde de fabrikaların kalifiye işçi bulmakta güçlük çektiğini, piyasada “işçisizlik” olduğunu söyledi. Uslu, Türkiye’nin dünyanın en sağlam ekonomilerinden birisine sahip olduğunu belirterek, “Kişi başına gelirimiz 35-40 bin dolara geldiği zaman Avrupa Birliği'ne girsek de olur girmesek de. Ekonomik göstergelerin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Özellikle son bir yıldan beri DOSB'de dinamizm olduğunu belirten Uslu, “Şu anda işler iyi gidiyor. Yeni yatırımlar, üretim artışları, ihracat artışları var. Bir ‘işçisizlik’ var şu anda. Şirketlere gidiyorsun, işçi bulamamaktan yakınıyor. İşçi fiyatları yükseliyor. Firmalar arasında işçi transferleri oluyor. Bu da Denizli’nin geliştiğini gösteriyor.” diye konuştu. Firmalara kalifiye eleman yetiştirilmesi ve teşvik için İş-Kur'la ortaklaşa çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Uslu, "75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine burs desteği veriyoruz. Herkes üniversitede okumak zorunda değil, bizim teknik elemanlara da ihtiyacımız var. Şu anda organizede 27 bin civarında çalışan var, burası yüzde 10 daha personel alır.” şeklinde konuştu.

Abdülkadir Uslu, uluslararası reyting kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu "Yatırım yapılabilir" seviyesine çıkarmasıyla ilgili ise şunları söyledi: “Bankacılık ve finans sektörünün çok sağlam olması, kontrol altında olması bizi çok rahatlatıyor. Fitch'in iyi not vermesi, yabancı sermayenin daha rahat gelmesine vefaizlerin daha da düşmesine sebebiyet veriyor.“