HATAY (CİHAN)- Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Dörtyol Gençliği Kültür Sanat ve Sosyal Dayanışma Derneği açıldı.

Numune Evler Mahallesi'nde yapılan derneğin açılış törenine Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, AK Parti milletvekili adayı H.Bayram Türkoğlu, CHP milletvekili adayı Mevlüt Dudu, Altınçağ Belediye Başkanı M.Yaşar Düz, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen, davetliler, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Arif Öz, "Bugün burada Dörtyol Gençliği Kültür Sanat ve Sosyal Dayanışma Derneği'mizin açılışı için bir aradayız. Amacımız cennet şehir Dörtyol’umuzun kültürel, sosyal ve genç potansiyelinin ortaya çıkarılması ve etkinleştirilmesidir. Beklentilerimiz öncelikle dualarınız ve eğitim, kültür, sanat adına desteklerinizdir. Sevgi ve hoşgörünün başkenti Dörtyol’umuzda yaşanan sorunlar bizi tüm Türkiye’de yanlış anlaşılmanın eşiğine getirmiştir. Bunun sebebi öncelikle genç kardeşlerimizin eğitime ve kültüre dair bilgi ve istişare eksikliğine bağlı olarak görüyoruz. Unutmayalım ki bugün bağışladığınız bir kitap, söyleyeceğiniz anlamlı bir cümle bile gençlerimizin bundan sonra hayatında çok önemli köşe taşlarından olabilir. Değerli büyüğümüz Evliya Çelebi’nin de söylediği gibi 'yalan dünyanın cenneti Dörtyol' doğusunda dağ, batısında deniz, bir de güzel ovası sözünden esinlenerek Dörtyol’umuzu sorunlarla değil, güzelliğiyle dünyaya duyurmak temel ilkelerimizden olmalıdır." dedi.
    Dernek olarak yapacakları çalışmalardan da bahseden Arif Öz, şöyle konuştu: "Hedeflerimiz, Dörtyol’umuza dört yıllık fakülte kurulması için çalışmalar, okullarda eğitime destek çalışmaları, Dörtyol tarihinin ve kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması, Dörtyol’umuza sanat galerisi ve sanat sokağı kurulması için çalışmalar, spor kompleksleri kurulması için çalışmalar, çevre kirliliği hakkında çalışmalar. Bunlar başlıca hedeflerimizdir. Ayrıca faaliyetlerimiz hakkında ilerleyen günlerde çeşitli organizasyonlarla sizlere hitap edeceğiz. Sayın gönül dostları derneğimize başta kitap, maddi manevi tüm yardımlarınız için ayrıca teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun.”

Belediye Başkanı Fadıl Keskin, derneği kuran kişilere ve üyelere teşekkür ederek, "Dörtyol’umuz yeni bir sivil toplum örgütü adım atmıştır. Bence en hayırlısı bu olacaktır. Gençlerimizin kültüre, sanata ve çevreye önem vermeleri, diğer kötü alışkanlıklardan, kahvehane, uyuşturucu v.s’den gençlerimizi uzaklaştıracak olması memnuniyet vericidir. Bu tür faaliyetler içerisinde olan herkesin yanındayız. İlçemize hayırlı olsun." dedi.
    
AK Parti milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu, bu hayırlı hizmette emeği geçen gençlerimizi tebrik etti. Türkoğlu, "Gençlerimize kültürel faaliyetlerle okuma alışkanlığı kazandırarak kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacıyla giriştiğiniz bu hayırlı hizmetlerde bizler de her zaman sizlerin yanında yer alarak her türlü desteği vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

Ardından Mehmet Çolak’ın yaptığı dualarla derneğin açılışı yapıldı. Açılışa katılanlara pasta ve içecek ikramında bulunuldu. CİHAN