Denizli merkezli dört ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 73 zanlıdan 60’ı tutuklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yaptıkları iddia edilen şahıslara yönelik sekiz aylık takibin sonucunda operasyon düzenledi. Denizli, İzmir, Aydın ve Manisa'da 73 şüpheli şahıs ve 50 adrese yönelik 300 polisin katılımıyla düzenlenen helikopter destekli operasyonda 66 zanlı, suç unsurlarıyla birlikte yakalandı. İlk etapta 55’i, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı. Operasyon kapsamında firari olarak aranan beş şüpheli de daha sonra yakalanarak mahkemece tutuklandı.

Poyraz adlı narkotik köpeğinin de kullanıldığı operasyonda yapılan aramalarda 116 paket halinde satışa hazır 1 kilo 48 gr. esrar, 2 paket halinde satışa hazır 1 gr. bonzai, 296 adet uyuşturucu hap, 1 adet ruhsatsız 9 mm. çaplı tapanca, 5 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, 35 adet 9 mm. çaplı fişek ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 7 bin lira para ele geçirildi.