Dört çocuğundan üçü kas erimesi hastalığına yakalanan anne Yadigar Göze (57)çocuklarının günlük hayatta evden dışarı çıkamadığını belirterek “tek isteğim var devlet bana bir tane tekerlikli sandalye alıversin ben her gün sırayla çocuklarımı dışarı çıkarır hava aldırırım” dedi.
Çocuklarının8 ile 10 yaş arasında kas erimesi hastalığına yakalandığını belirten anne Yadigar Göze “çocuklarım doğduklarında sağlıklıydılar hatta oğlum 10 yaşına kadar kızlarım 8 yaşına kadar yürüyüp koştu. Sonra birden hastalık başladı. Önce bilemedik eşim doktora götürdü Çivril’de tedavisi yok dediler. Denizli’ye, Uşak’a, Isparta gittik hiçbir yerde deva bulamadık. Denizli’de bir doktor ancak yurtdışına çıkarsanız tedavi olabilirsiniz dedi. Biz de durumumuz olmayınca tedavi ettiremedik” dedi.

“Amerika’ya gidin”

Eşinin vefat etmeden önce çocukların tedavisi için çok çaba sarf ettiğini belirten Yadigar Göze “eşim elinde avucunda ne varsa doktora hastaneye verdi. Hiçbir yerden sonuç alamadık. En son gittiğimiz doktor kaç dönüm tarlanız var, arabanız kaç model, satın onları Amerika’ya gidin bu hastalık ancak orada tedavi olur dedi. Yurt dışına gitme imkânımız olmadığı için bir şey yapamadık” dedi.

Okumayı ve Matematiği kendi kendilerine öğrendiler

Aile bireyleri içinde hastalığa ilk yakalanan kardeş olan Sunay Göze hastalığın çocukluğunda kendisini esir aldığını belirterek “ben 10 yaşlarındayken hasta oldum. O yüzden okula hiç gidemedim. Diğer kardeşlerimde aynı hastalığa yakalanınca üçümüzde evde oturmak zorunda kaldık. Hiç birimiz de okula gidemedik. Ama babamın getirdiği gazetelere bakarak televizyondan dinleyerek okumayı öğrendik sonra kendi kendimizi deneyerek sınayarak okumamızı geliştirdik. Sonra sayıları ve temel dört işlemi öğrendik. Şimdi hem okuyup hem yazabiliyoruz hepimizde hesap yapabiliyoruz” dedi.

“Bir sandalye üçümüze yeter”

Oturdukları yerden tek başlarına kalkamadıklarını belirten Sunay Göze “Hastalığa yakalandıktan sonra tek başımıza dışarı çıkamadık. Küçükken annem bizi sırayla kucaklayıp dışarıya çıkarıyordu. Ama şimdi hepimiz yetişkin olduk annem de yaşlandı bizi kucaklaması imkânsız. Bize verilecek bir sandalye ile biz sırayla dışarıya çıkıp dolaşabiliriz. Tek isteğimiz bu” dedi.

Tek eğlenceleri Survivor

Evin en küçüğü olan Tuğba Göze evden dışarıya çıkamadıkları için sürekli televizyon seyrettiklerini belirterek “evde tek eğlencemiz televizyon. Haber programları dışında büyük çoğunlukla Survivor seyrediyoruz. Ben ünlüler takımını tutuyorum abim ve ablam gönüllüler takımını tutuyor”