Antalya Toptancı Hali Şube Müdürü Rıza Uysal, domatesteki fiyat yükselmesinin sebebinin tuta kelebeğinin olmadığını belirtti. Çiftçilerin son dönemde seralarındaki domateslerin son döllerinden aşırı sıcak nedeniyle hasat yapamadığını kaydeden Uysal, “O son döldeki sera tavanına yakın olan ürünler değerlendirilemedi. Seralarda ürün azaldı. Yayla domatesleri tezgaha daha gelmeyince az da olsa bir fiyat yükselmesi oldu. Ayrıca çiftçiler için ara dönem denilen 15 günlük bir geçiş dönemi var.Anormal bir durum yok. Her yıl bu durum oluyor. Bu yıl fiyatlar biraz arttı” dedi.
Şu an halde normal domates fiyatının 2 ile 2.5 lira arasında değiştiğini kaydeden Uysal, şöyle konuştu: “Şunu belirtmek isterim. Fiyatları aşırı derecede yüksek olan özellikle domatesler. Yani kokteyl, çeri, beef gibi. Zaten o grup domateslerin fiyatları normal sezonda da yüksek. Olağanüstü bir durum olmazsa, yayla ürünlerinin çıkmasıyla birlikte 15 gün içinde fiyatlar normale dönecektir.”
Halde bazı sebzelerin en yüksek fiyatları şöyle oluştu: "Salatalık 80 kuruş, biber (dolmalık) 1 lira 80 kuruş, biber (dolma renkli) 5 lira, fasulye 2 lira, kabak 1 lira, patlıcan 1 lira."