Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gece başlayan ve yarım saat süren dolu özellikle cam seralarda zarara neden oldu. Bölgedeki pek çok seranın camları yumurta büyüklüğündeki dolu taneleri nedeniyle kırıldı. 
Seydikemer'de gece saat 01:30 sıralarında başlayan ve yarım saat süren dolu yağışı büyük maddi zarara yol açtı. Saat 01.30 sıralarında gök gürültülü sağanak yağış ile birlikte düşen yumurta büyüklüğündeki dolu, seraların camlarını kırdı, plastik seraları deldi. Seralardaki domateslerin kırılan camlardan zarar gördüğü afette evlerin çatılarındaki su depolarına ve güneş panellerine de zarar veren dolu, kümes hayvanlarını da telef etti. Yaklaşık bin dönümlük alanda etkili olan dolu cam ve naylon seraların yanı sıra meyve ve zeytin bahçelerini de vurdu. Fethiye ve egenin ilk turfanda sebzesinin yetiştiği Karadere'nin tümü ve Kumluovanın bir bölümünde etkili olan dolu turfanda sebze domateslerinin bulunduğu seraları yerle bir etti. Özellikle cam seraların içerisine kırılan milyonlarca camdan dolayı girilemiyor. 
KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI AFET BÖLGESİNDE
Özellikle Karadere ve Kumluova mahallelerin de etkili olan dolu yağışı Seydikemer ilçesin de sabah saatlerinde hareketliliğe neden oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla hasarlarını öğrenmek için seralarına koşan çiftçiler gözlerine inanamadı. Mahalle Muhtarı Hasan Topaç Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Kaymakam Muammer Kökenden yardım istedi. Kaymakam Muammer Köken ve Akpartili Belediye Başkanı Yakup Otgöz hemen Karadere mahallesinde incelemede bulundu.
Kaymakam Muammer Köken, yaptığı açıklamada; "İl Afet Müdürlüğü yanı sıra İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin bölgede hasar tespit çalışması yapmalarını istedi. Bölgeye gelen afet ve tarım ilçe müdürlükleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Kaymakam Muammer Köken gece 01:30 sıralarında yaklaşık yarım saat süren yağmur ve dolu yağışında 600 ile bin dönüm alanda bulunan cam seralar yumurta büyüklüğündeki dolu nedeniyle zarar görmüştür. Durumu İl Afet ve İl tarım müdürlüklerine bildirdik. Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Vatandaş beş yıllık gelirle yapa bileceği cam seralarını tamamen kaybetti. İçersindeki ürün tahrip oldu. Seralarını içindeki camların temizlenmesi büyük zaman ve maddi kayıp olacak vatandaşlara geçmiş olsun diyorum. Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir" dedi. 
Belediye Başkanı Yakup Otgöz de, "2000 yılında yaşadığımız hortum afetinin ardından bu kez dolu afetiyle karşı karşıya kaldık. Yarım saat süren dolu hemen hemen bütün seraları vurdu. Seraları yerle bir etti. Vatandaşlarımızın zararının karşılanması, kredi borçlarının ertelenmesi ve bölgenin doğal afet kapsamına alınması için milletvekillerimize ve valimize durumu bildirdik" dedi. 
Karadere Mahalle Muhtarı Hasan Topaç ise, "Türkiyen'in ilk turfanda sebzesini çıkartan mahallemiz dolu afetinden dolayı büyük zarar gördü. Sigorta yapılamadığı için çiftçiler zor durumda kaldı. Çünkü bu bölgenin yüzde 50 si hazini arazisidir. ÇKS bile yaptıramamaktadır. Yetkililerin bölgemizi afet bölgesi ilan etmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Gece yağan yumurta büyüklüğündeki dolu sıranda dışarı çıkamadıklarını ve çok korktuklarını söyleyen vatandaşlar, "6 buçuk dönüm cam ve 7 buçuk dönüm naylon seradaki domatesler tamamen tahrip oldu. Biz bittik devletten yardım bekliyoruz derlerken. Nail Kanat ve Mustafa Öztürk ise gece başlayan dolunun yapığı tahribatı ancak sabah göre bildik. Cam seralar kullanılamaz halde. Seralara girmek mümkün değil. Şu anda çok tehlikeli. Devamlı kırılan camlar dökülüyor. Devlettin zararımızı karşılamasını bekliyoruz" diye konuştu.