CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği minibüs duraklarında büyük coşkuyla karşılandı. Sevgilerini ve güvenlerini gösteren şoförler, Arslan'ın konuşmalarını sık sık alkış ve umudumuz sensin tezahuratlarıyla kestiler.
Şoförlerle buluşmak için önce Pamukkale Üniversitesi Minibüs Durağı'nı, ardından da Fakülte Çamlık Minibüs Durağını ziyaret eden Kazım Arslan, buralarda yaptığı konuşmalarda, "Dolmuşçu esnafının ellerinden alınan haklarını iade edeceğim. Bu benim taahhütüm ve sözümdür. Bunda hiç bir değişiklik olamayacaktır" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin dolmuşcu esnafını mağdur etmesine ve bu mağduriyetin sürmesine tepki gösteren Arslan, "Dolmuşcu esnafımız yok sayılamaz, ekmeklerine engel olunamaz,böyle bir uygulama kabul edilemez. Şoförlerimizin geçmişteki hakları yok sayılmıştır. Direksiyon sallayarak alın teriyle ekmeklerini kazandıkları bir alanda, hat güzergahları ellerinden alınıp, yabancı bir firmaya bırakılmış, dolmuşcu esnafı yok sayılmıştır. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır ki, kendi hemşehrilerinin haklarını ve ekmeğini elinden alıp bir yabancıya verir. Nasıl bir belediyecilik zihniyetidir ki, şehrinin ulaşımını yabancıya verir, hemşehrilerini Turex firmasına mahkum eder. Yabancıya sağlanan fırsatlar yerli frmalara sağlanmamış, Denizli'li iş adamları bu nedenle kazanamamış bazıları batmıştır. Bu arada dolmuşcu esnafının güzergahları değiştirilmiş, bu nedenle dolmuşcu kazanamaz olmuştur. Hemşehrilerini dinlemeyenler, haklarını koruyamayanlar, bir gün yaptıklarının bedelini elbette ödeyecektir. Dolmuşcu esnafına bu  baskıyı yapanlar bedelini 30 Mart 2014'de sandıkta ödeyecektir" diye konuştu.
"Dolmuşcunun sorununu çözmek,halkın sorununu çözmektir" diyen Kazım Arslan, "Bizim Belediye Başkanlığımız döneminde kimsenin hakkının yenmeyecektir. Belediye Otobüsleri belediye tarafından işletilecek. Bu otobüsleri yoğun olan ana arterlerin bir kısmında, halkımızın rahat ulaşım sağlayabilmesi için kullanacağız. Güzergah planlarımız hem şoförlerimizi mağdur etmeyecek, hem de halkımızın ulaşımını rahatlatacak, ulaşımda rahatlıkla sağlanacaktır.Bir yere dolmuşlar gitmiyorsa belediye otobüsleri gidecek. Ancak o yere dolmuşlar gidiyorsa, belediye otobüsleri mümkün olduğunca o güzergaha girmeyecek. Toplu taşıma konusundaki sorunların çözümünde kriterimiz, halkımızın mutluluğu ve rahatlığıdır, dolmuşcu esnafımızın haklarının korunmasıdır.Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.