Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar’ın katılımıyla belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan yardımcıları Aytaç Turgut, Nilgün Ök, Şamil Çınar, Mustafa Ünal, Mustafa Gökoğlan ve Mahmud Güngör ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Dokuz yılda yapılan çalışmaların kısa filmle anlatıldığı toplantıda konuşan Başkan Zolan. “2004’teki sloganımız, ‘Denizli hak ettiğini alacak’ idi. Nihat Zeybekci başkanımızla başlayan süreçte yedi yıl gece gündüz çalışıldı ve ilklerle tanışıldı. Yanında başkan yardımcı olarak çalıştık. Son iki yılda başkan olarak aynı güzelliği yapmaya devam ediyoruz. Beş yıl önce başlayan ‘Dev Altyapı’ projesi çok önemliydi. Bugün altyapı bitti, üstyapının ise yüzde 95'i tamamlandı.” dedi. Yakında ikinci etap altyapıya başlanacağını dile getiren Zolan, “Sevindik, Sümer, Karşıyaka ve Aktepe gibi yerlerde başlıyoruz. Karşıyaka ve Aktepe’de çocuklarımız kanalizasyonun içinde oynuyordu, dönüşümle birlikte Ak Vadi’nin bitmesiyle yeşil alanda oynayacak. Atık su arıtma devreye girdi, elektrik üretiyoruz. Denizli, En Temiz Kent Yarışması’nda birinci oldu. Son bir yılda PEV Anadolu Lisesi’nde yüzme havuzunu, Türkiye’de ilk olan Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi, Trafik Eğitim Parkı ve Göveçlik Yolu’nu tamamladık. 275 km. yol yaptık. Birçok altyapı çalışmasına devam ediyoruz. Park Bahçeler müdürlüğü 400 bin metrekare yeşil alanı tamamladı. 25 mahalleye büyük park yapıldı. Atatürk Parkı yenileniyor, İlbadı Mezarlığı’nın restorasyonu tamamlanıyor. Yeşil Denizli’nin daha yeşil olması için 500 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yapımı devam eden birçok projemiz var, en önemlisi terminal binası; eylül ayında hizmete alacağız. Ege’nin en büyüğü olan ihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni 2014’te hizmete sunacağız.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Zeybekci de dokuz yılda yapılanların her birinin ayrı hikâyesi olduğunu söyledi. Zeybekci, şunları kaydetti: “2004’te belediyenin 48 milyon lira bütçesi vardı. Biz 96 milyon liralık 2005 yılı bütçesini konuşurken muhalefetteki arkadaşlar, ‘Atmayın.’ dedi. Denizli için uykularımızı, çocuğumuzu, aşımızı terkettik. Yapacağımızı yazılı hale getirip ev ev dağıttık. 10 söz verdiysek, 30 tane yaptık. Birileri 2009’de bedava su dağıtırken biz 77 Dev Proje'yi sunduk. Şehir merkezinde birçok problemi hallettik. Denizli merkezde, Avrupa’nın birçok şehrini geçtik ama merkezle ilçeler arasında inanılmaz fark var. Eğer Türkiye ve Denizli 2023’te bir hedefe ulaşacaksa merkezdeki bu başarıyı n ücra köşeye götürmek zorundadır.”