Muğla Fethiye Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) okullarda atık pil toplama yarışması yapıyor. 15 Kasım'da başlayacak olan proje kapsamında 1,5 ton atık pil toplanması hedefleniyor.

    İlk ve ortaöğretim okulları arasında yapılacak pil toplama yarışması, 'Doğanın pili bitmesin' sloganı ile gerçekleştirilecek. Fethiye Belediyesi'nin TAP'la birlikte yürüteceği atık pil toplama yarışmasına ilçedeki 27 okuldan öğrencilerin katılabileceği duyuruldu.

    Atık Pil Toplama Yarışması ile ilgili bilgiler veren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknikeri Ali Kıroğlu, amaçlarının atık pillerin çevreye atılmasını önlemek olduğunu kaydetti. Geçen yıl yapılan yarışma ile büyük başarı elde ettiklerini ve bin 200 kilo atık pil topladıklarını belirten Kıroğlu, "Doğanın pili bitmesin' sloganı zaten bizim anlatmak istediğimiz her şeyi kapsıyor. Belediye mücavir alanlarımız içerisinde yer alan okulların yetkilileri ile görüşerek, projeyi 15 Kasım'da başlatacağız. Bu projemiz yaklaşık 6 ay sürerek olup nisan ayında sona erecek. Başarılı olan okullarımızı çeşitli ödüllerde ödüllendireceğiz. İlçemiz öğrencilerinin ve öğretmenlerinin geçen sene olduğu gibi bu sene de pil toplama yarışında duyarlılık göstereceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.