Denizli’de Anafartlar, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Sümer Mahalleri de doğalgaza kavuşuyor.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleştirilen doğalgaz temel atma töreninde konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Artık bölge insanımız kömür kovası taşımaktan kurtulacak" dedi.

Denizli’de 5 mahalle daha doğal gaza kavuşuyor. Anafartlar, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Sümer Mahallerini kapsayan doğalgaz altyapısının temel atma töreni yapıldı. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Zolan'a teşekkür

Törenin açılış konuşmasını yapan Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu, yapılacak yatırıma ilişkin bilgi verdi. Tulukçu, "Türkiye'de 11 bölgede doğalgaz dağıtımı yapan bir grubuz. Bu 11 bölge arasında Denizli'nin yeri biz de o kadar büyük ki; toplam yatırımlarımızın dörtte biri Denizli’de, doğalgaz tüketiminin beşte biri yine Denizli’de gerçekleşiyor. Denizli’de olmaktan çok mutluyuz. Bu gün aslında 2015’de yapmamız gereken yatırımlarımızı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımızın talepleri ile daha öne aldık. Aslında bu mevsimde Türkiye'nin birçok yerinde şantiyeler kapandı. Fakat bize verdiğiniz enerji o kadar büyük ki, biz devam etme kararı aldık. Bundan da oldukça memnunuz. 2015 yılında bölgemize ayrılan bütçe ikiye katlandı. Bunu da Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'ın verdiği destek sayesinde başarabildik. Şu an temelini attığımız yatırımımızı 2015 Haziran’a kadar tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.   

Başkan Zolan: “Kova taşıma derdi bitiyor”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli'ye doğalgazın getirilmesinde büyük emeği olan Bakan Zeybekci'ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bir zamanlar Denizli'de hava kirliği nedeniyle nefes dahi alınamadığını hatırlattı. Törene katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Zolan, "Bu gün burası bayram havası, şölen havasına dönüşmüş. 2004 yılında Sayın Bakanımızın önderliğinde başlayan yürüyüşte Denizlimiz birçok hizmetle ilkler ile tanıştı. 2004’de Denizlimize bakıldığında nefes alınacak temiz bir havası bile yoktu. Birçok şey olmadığı gibi temiz havası da yoktu. Sayın Bakanımız belediye başkanlığı görevindeyken 2006’da yoğun gayreti ve çalışmasıyla doğal gazın Denizli’ye gelmesini sağladı. Ben huzurlarınızda Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci'ye doğalgazın Denizli'ye gelmesinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Biz de aynı anlayışla, aynı hizmet sevdasıyla, güzellikleri burada yeşertmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

“Sözler verdik”

30 Mart öncesi bölgede sözler verdiklerine dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Buraları doğalgaza kavuşacak’ dedik. Bu sözümüzü hiç unutmadık. İnşallah altyapı, üst yapı da yapılacak. O zaman, ‘Toza çamura hazır mısınız?’ diye sorduğumuzda sizler ‘hazırız’ diye hep beraber, ‘toza da çamura da hazırız’ dediniz. İşte bu gün o güzelliklerin başlangıcını yapıyoruz. Artık bu bölgede doğalgazı olmayan başta Anafartalar olmak üzere Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Sümer Mahallemizde ve eksiklikleri olan mahallelerimizin doğalgaza kavuşmasıyla ilgili yatırımlarımızın başlangıcını veriyoruz. Sabrınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah artık hanım kardeşlerimiz, ağabeylerimiz kömür kovası taşımaktan kurtulacak. İnşallah daha temiz bir havamız olacak."

“Yaz kış yatırıma devam”

Enerya şirketinin çalışanlarına, yetkilerine teşekkür eden Başkan Zolan, "Enerya şirketimize çok teşekkür ediyorum. Şu anda Türkiye'de her yerde şantiyeler kapandı. Aslında yatırım yok. Ama dedim ki, 'Sevdiğimiz kardeşlerimizin olduğu ve Denizli'nin doğalgazı olmayan yerleri var. Oralara yatırım yapmamız lazım' dedik. Sağ olsunlar başta genel müdürümüz olmak üzere yönetim, çok büyük gayretler gösterdiler. Denizli’de yaz-kış olmaz yatırım yapılır ve şantiyeyi kapattırmadan bu bölgeye yatırımları başlattık. İnşallah hayırlı ve başarılı bir çalışma olacak. Önümüzdeki kış güle güle kullanacaksınız doğalgazınızı. Emek veren herkesten Allah razı olsun. Çünkü biz sadece ve sadece hizmet ediyoruz" dedi.

Bölge hava kirliliğinden kurtulacak

Bakan Zeybekci de, Denizli'ye doğal gaz gelmeden önce Denizli'nin hava kirliliği konusunda ilk sırada olduğunu şimdi ise ilk 30'un dışına çıktığını söyledi. Bakan Zeybekci,"Denizli'ye yaptığımız yatırımların ilk adresi bu bölge olmuştur. 2004'de göreve geldiğimizde güneş artık doğudan doğacak demiştik. O günden sonra bu bölgede belediyemiz çok büyük projelere imza attı. Hizmetlere önce buradan başladık. Şehir merkezinde yaptığımız altyapı ve üst yapı çalışmaları artık bu bölgelere gelmeye başladı. Sizler bizlere hep destek oldunuz. Tüm bunları yaparken bizim tek beklentimiz bize dua etmeniz ve Allah razı olsun demeniz. Bizim başka bir beklentimiz yok. Buraya yapılacak doğalgaz yatırımı çok önemli bir proje. Bir zamanlar Türkiye'nin en kirli havasına sahip olan Denizli doğalgazın gelmesi ile artık ilk 30'un dışında. Daha da iyi olacak. Buralarda yaşanan hava kirliliği sıkıntısı temelini attığımız proje ile artık giderilmiş olacak. Doğalgazın diğer ilçelerde de kullanılması için önümüzdeki günlerde güzel haberler vereceğiz. Denizli'nin tamamında, en ücra köşesinde yaşayan vatandaşımızın şehir merkezinde ne varsa ona sahip olması için çalışıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından doğalgaz şebekesinin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.