Ağaçlandırma, atık yönetimi ve çevre eğitim faaliyetleri yürüten DOÇEV, eğitim çalışmalarını ilçelerdeki ilkokullarda ve engelli okullarında da uyguluyarak, yaygınlaştırıyor. 
DOÇEV, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı-İDEP" çerçevesinde, Denizli’de yapılması planlanan atık azaltımı ile ilgili olarak kamuoyunun bilinçlendirilmesi çalışmalarının yapılması eylemi kapsamında gerçekleştirdiği çevre eğitim faaliyetlerini, ilçelerdeki ilkokullarda ve engelli okullarında da uygulayarak yaygınlaştırıyor. 
Denizli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayıyla Acıpayam, Babadağ, Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Honaz, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerindeki ilkokullarda gerçekleştirilen faaliyetlerde, atıkların değerlendirilmesi, atık pillerin ayrı toplanması, doğal kaynakların korunması konularında teorik ve pratik bilgiler verilirken atık pil kumbarası, broşür, afiş, haftalık ders programı gibi materyaller dağıtılıyor.
Pamukkale Üniversite Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümü öğrencilerinin katılımlarıyla oluşan DOÇEV Eğitim Komitesinin, Nisan ve Mayıs aylarında 10 ilçede, 35 ilkokulda yaptığı çevre eğitim çalışmalarında yaklaşık bin 600 öğrenciye ulaşıldı. Program kapsamında, ilçelerden ve bölge illerinden işitme engelli çocukların eğitim gördüğü Denizli-Merkezefendi Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu ve ortaokulunda işaret diliyle eğitim çalışması yapıldı.
Eğitim çalışmalarının, Denizli genelindeki tüm ilçelerde ve engelli okullarında uygulanması hedefleniyor.