KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Cizre’nin ardından Diyarbakır’da da imam hatip lisesinde okuyan öğrencilerin kaldığı yurda yapılan saldırı, sivil toplum kuruluşlarının büyük tepkisini çekti. Kahramanmaraş’ta, İmam Hatip Mezunları Derneği (KAMİMDER), İrfander ve Anadolu Gençlik Derneği, bir araya gelerek saldırıyı lanetledi ve sağduyulu insanların bu tür oyunlara gelmeyeceğini açıkladı.

Bir araya gelen dernekler düzenledikleri basın toplantısıyla saldırıyı kınadı. Dernekler adına yapılan açıklamayı okuyan Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı Ali Kulaç, seçim sürecine girilen ülkede birtakım olayların sahneye koyulduğunu belirtti.
Birlik, beraberlik ve kardeşliği baltalayan bu tür eylemleri şiddetle kınadıklarını ifade eden Kulaç, “Bu topraklarda asırlarca kardeş olarak yaşayan insanlar sinsi bir oyunun planı olarak bölünmek ve parçalanmak istenmektedir. Sağduyulu halkımız bu tür oyunlara gelmemiştir, bundan sonra da gelmeyecektir. Amacı dini beşeri öğrenmek olan öğrencilerimize yönelik bazı eylemleri üzüntü içinde müşahede ediyoruz. Bu vatanın evlatlarına yönelik bu tür menfur eylemleri insanlık adına şiddetle kınıyoruz.” dedi.

İmam hatip liseleri üzerinde oynanan oyunun, dün olduğu gibi bugün de devam ettiğini kaydeden Kulaç, “28 Şubat sürecinde bu okullarımızı ve Kur'an kurslarını kapatmayı planlayanlar buna muvaffak olamayınca bugün aynı okulun öğrencilerini yakmaya kadar uzanan birtakım eylemleri gerçekleştirdiklerini görmekteyiz. Bölge halkı ve ülkemiz insanı alakası olmayan bu menfur eylemleri insanlık adına kınıyor ve halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyor, tahriklere fırsat verilmemesini önemle arz ediyoruz.” şeklinde konuştu.

"MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI ÖĞRENCİLERİN HEDEF ALINMASI KABUL EDİLEMEZ"
Öte yandan, Mazlum Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik de saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıklarken, manevi değerlerine bağlı öğrencilerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Çelik, şunları ifade etti:
“Siyasi ideolojilerin şiddete dönüşmesi ve masum öğrencilere saldırılara kadar ulaşması kaygı verici bir durumdur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza karşı sistematik olarak başlatılan saldırıların son bulmasını istiyoruz. Genç beyinler ve bedenler siyasete alet edilemez. Giderek can yakıcı bir hale gelen hak ihlallerine derhal son verilmeli, şiddet olayları terk edilmelidir. Şiddet unsuru içeren her türlü eylemi kınıyoruz.”



CİHAN