Denizli CHP Milletvekili Kazım Arslan, "Hain terör örgütü PKK, ülkedeki güvenlik ve siyasi iktidar boşluğundan aldığı güçle, sınırlarımızda şiddete ve ölümlere yol açmaya devam ediyor.

Devleti yönettiğini zannedenlerin “terörün belini kırdık” açıklamasından sonra uzun bir zaman geçmesine karşın, Diyarbakır’da polisimizin kaldığı lojmanlara hala hain saldırılar düzenlenebiliyor.

"Çözüm süreci" adı altında ekilen terör tohumları bu defa da Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde 6 yurttaşımızın yaşamına neden olmuş, hasar vermek söz konusu olduğunda ne cami, ne de okul dinlemiştir. Bu hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum.

Terör örgütünü bitiremeyen siyasi iktidarı da kınıyorum.
Diyarbakır’da can ve mal güvenliğini sağlayamayan, polisini ve güvenlik güçlerinin ailelerini açıkça savunmasız bırakan bu iktidar, dökülen kan ve akan gözyaşından sorumludur,hesabını da vermelidir.
Şehit polisimiz Mevlüt Şenol Çiftçi ve henüz 5 aylık olan bebeği Mevlüde İrem yavrumuza, polis eşi Esra Köse Başaran’a, enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Lokman Açıkgöz ve güzel oğlu Sadık Efe’ye, daha 1 yaşındaki Ecrin bebeğimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyorum.

Milletimizin başı sağolsun, şehitlerimizin de mekanı cennet olsun."