Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Akpınar, Diyanet işleri Başkanlığı'nın internetteki fetva sayfasına ilişkin yaptığı açıklamada, Diyanet teşkilatının Türkiye’nin en büyük din kuruluşu olduğunu işaret etti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA YAPILAN BU SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ
Akpınar, “Bu olayın sulandırılması ve istismar edilmesi; başka bir oyunun parçasıdır. Maalesef İlimizde de görülüyor ki bu olayı sulandıranlar var. Dini hususlarda kargaşa çıkarmak için yapılan bu planları, milletimiz, Allah’ın izniyle bozacaktır. Bu sebeple Diyanetin dik durması ve halk ile sağlıklı iletişimini koparmaması gerekir. Din görevlilerinin saygınlığının artırılması ve toplum nezdindeki yerinin yükseltilmesi, bu saldırılara verilecek en güzel cevaptır. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.
Akpınar, açıklamasında şunları kaydetti: 

MİLLET OLARAK MİLLİ VE DİNİ DEĞERLERİMİZE AZAMİ DEDECEDE SAHİP ÇIKMALIYIZ
“Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu kritik süreçte, emperyalistlerin Ortadoğu’da mezhep çatışmalarını ve terörü azdırmak için uğraştığı bir zamanda; bizler millet olarak milli ve dini değerlerimize azami dercede sahip çıkmalı ve onları tahrip edecek hiçbir iç ve dış odağın saldırılarına boyun eğmemeliyiz.”

Masum insanları hedef alan Sultanahmet’teki terör saldırısını lanetliyor, Kimden gelirse gelsin terörün karşısında olduğumuzu bildiriyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.