AĞRI (CİHAN)- Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki kaplıcalar, yapılan yatırımlar sayesinde binlerce kişiye ekmek kapısı oldu.
    Diyadin'deki şifalı kaplıcalar, son iki yıl içinde yerel yatırımcıların yaptığı çalışmalar sonrası 26 bin nüfuslu ilçenin kalkınmasında önemli bir misyon üstlendi. Yaz aylarında Van, Ağrı, Erzurum, Bitlis, Kars, Iğdır ve diğer çevre illerden binlerce yerli turist kaplıcalardan faydalanıyor. İşletmeci Rıfat Tunca, en büyük sorunlarının konaklama ve modern tesis sıkıntısı olduğunu, bu yüzden misafirlerin fazla kalmadıklarından yakındı. Tunca, 18 yıldır kaplıca işletmecisi olduğunu ifade ederek, “Burada az da olsa kendi imkânımızla yapmış olduğumuz yatırımla 9 kişiye istihdam sağlıyoruz. Senelik sadece bu tesise 3 bin turist geliyor. Bölgede toplam 17 havuz bulunuyor. Bu da binlerce turistin yaz aylarında gelmesi demek. Tam bir kaplıca komplesi olsa buralar yazın ve kışın hiç boş kalmaz.” dedi.
Tunca, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan analizlerde kaplıcaların romatizma, cilt hastalıkları, böbrek, kadın hastalıkları, bağırsak rahatsızlığı, bel ve boyun fıtığı, mide, solunum, deri, çocuk gibi birçok hastalığa da iyi geldiğini vurguladı. Kaynaktan çıkan suyun sıcaklığının 78 derece olduğunu ifade eden Tunca, “Su sıcaklığı havuzlara ulaşana kadar 45 dereceye düşürülüyor. Bir saniyede kaynaktan fışkıran su miktarı ise 220 litredir.” şeklinde konuştu.
    Kaplıcaya İstanbul'dan gelen İsmail Aladağ, ise aslen Diyadinli olduğunu, buranın sağlığına iyi geldiğini ifade etti. CİHAN