Din-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Geçen Hafta Camiler ve Din Görevlileri haftası olması hasebiyle kendiminde içinde bulunduğu bazı camilerimize öğrencilerimizle beraber ziyaretler düzenledik. Anlaşılan bu ziyaretlerden birileri rahatsız olmuş ki bizimde fotoğraflarımızı çekerek basın açıklaması gereği duymuş. 

Eğitim-iş, 15 Temmuzda Darbe girişimine karşı Camilerimizin ve Din Görevlilerimizin ne kadar dik duruş sergilediğini iyi biliyordur. Bu ziyaretlerde 15 Temmuz Vatan savunmasında Camilerimizin ve Din Görevlilerimizin büyük rol oynadığını öğrencilerimize  anlattık. Eğitim-iş’e soruyoruz 15 Temmuz ruhunu akamete mi uğratmak istiyorsunuz?  Din-Bir-Sen Denizli Şubesi olarak, Eğitim- iş’in görevi öğrencilerin camileri ziyaret etmesinden rahatsızlık duyması değil, Camileri dolduracak nesiller yetiştirmek olmalıdır. 
Yüzde doksandokuzu Müslüman olan ülkemizde öğrencilerin Cami’ye gitmesinden rahatsızlık duyan bir zihniyet bu öğrencilere ne verebilir? 
Ey Eğitim-iş Milletimizin değerlerine Laiklik ve Atatatürkçülük maskesine sığınarak Diyanetimize ve Milli Eğitimimize saldırmayı bırak. 
Din- Bir-Sen Denizli Şubesi olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet işleri Başkanlığımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası Olarak yürüttüğü “Cami ve Kitap” ana teması etrafında çeşitli etkinliklerle yapılacak olan çalışma programını yürekten destekleyerek bu tip faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. İfadelerini kullandı.