Denizli İnternet Medyası Derneği (DİMDER) üyeleri, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i ziyaret etti.

Denizli İnternet Medyası Derneği Başkanı Erol Uçkan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Vali Demir’e nezaket ziyaretinde bulundu. DİMDER Başkanı Uçkan, 9 Temmuz 2013’de kurdukları Denizli İnternet Medyası Derneği’yle, internet medyasının sorunlarına çözüm aradıklarını söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın İnternet Medyasının basın kanununa dahil edilmesiyle ilgili süreç hakkında yaptığı açıklamanın önemli bir gelişme olduğunu belirten Uçkan, “İnternet medyasının uzun süredir beklediği yasa sonunda çıkıyor. Sayın Arınç’ın yasa ile ilgili açıklaması internet medyası çalışanları arasında büyük sevinç yaratmıştır. Mesleği gazetecilik olan internet medyası çalışanlarının hiçbir özlük hakları yoktu. Bu yasanın çıkmasıyla tüm meslektaşlarımız gazetecilerin tüm özlük haklarına sahip olacak” dedi.

Uçkan, Denizli’de yaklaşık 20 haber portalının olduğuna dikkat çekerek, “Dernek olarak üyelik çalışmalarımıza başladık. Künyesi veya adı sanı belli olmayan sözde haber sitelerini tespit edip gereken mercilere ileteceğiz. Bunların gazetecilik adı altında mesleğimizi ayaklar altına almasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, internet medyasının bir çatı altında toplanarak dernek kurmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “İnternet medyası, medyadaki o büyük gücü eline almaya başladı. Bizler bu gücün farkındayız. Devlet kurumları olarak bu güçten bizler de yararlanıyoruz. Özellikle sosyal medyayı kullanarak vatandaşa çok daha kolay ulaşabiliyoruz. Yada herhangi bir vatandaşımız sosyal medya üzerinden bizlere ulaşıp isteklerini çok rahatlıkla ifade edebiliyor” diye konuştu.