Denizli İnternet Medyası Derneği (DİMDER), 1. Olağan Genel Kurulu Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.  Genel kurulda üyeler, oybirliğiyle yönetim kurulunu belirledi.
Denizli İnternet Medyası Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda Yüz Haber.com imtiyaz sahibi Erol Uçkan başkanlığa seçildi. Divan başkanlığını Mustafa Karapınar’ın yaptığı genel kurulda gündem maddeleri görüşüldü.
Gündemin açılış konuşmasını yapan Denizli İnternet Medyası Derneği Başkanı Erol Uçkan,
İnternet medyasının çağın en teknolojik ve en hızlı haber alma mecrası olduğuna dikkat çekerek, bu sektöre yapılacak teknolojik yatırımların her geçen gün arttığını söyledi.

KÜNYESİZ İNTERNET BAŞA BELA OLUR!

Her geçen gün gelişen ve daha çok kitleye ulaşan İnternet medyasının büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Uçkan şöyle konuştu, “En büyük derdimiz internet medyasının bugüne kadar basın yasasına dahil olmamasıdır. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan medyanın daha da gelişmesi ve insanlara doğru bilgiyi en kısa zamanda vermesi internet medyası açısından son derece önem arz etmektedir. Bu bilinçle hareket eden internet medyası, farklı amaçlar doğrultusunda açılan internet siteleriyle de büyük mücadele vermektedir. Künyesiz çok sayıda haber siteleri ne yazık bu boşluktan faydalanarak kötü amaçlarla kullanılmaktadır. Bu yüzden internet medyasının hak ettiği basın yasasına dahil edilmesi büyük elzemdir. Aksi taktirde bu sorun büyüyerek içinden çıkılamayacak bir hale gelecek ve künyesiz internet siteleri ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit edecek” dedi.

BU AYIPTAN KURTULMALIYIZ

Türkiye’nin yaklaşık 20 yıl önce internetle tanışmasına rağmen bugüne kadar internet medyası ile ilgili bir yasanın çıkmamasının demokrasi açısından son derece üzücü bir durum olduğunu belirten Uçkan, “Dünya internetten haberleri takip ederken bizler hala yasamızın çıkması için çağrılarda bulunup duruyoruz. Bizler basın yasasında düzenlenecek ufacık bir değişiklikle internet medyası çalışanlarına gazeteci sıfatının verilmesini istiyoruz. Bu sorunlar yumağını gündeme taşımak ve çözmek için derneğimizi kurduk. Tüm siyasi mekanizmaları harekete geçirmek ve bu yasanın çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çünkü bu ayıptan bir an önce kurtulmalıyız” dedi.
Yapılan açıklamaların ardından divan başkanlığı, sunulan yönetim kurulu listesini üyelerin oylarına sundu. Üyeler oy birliğiyle derneğin ilk yönetim kurulunu seçti.

İşte yönetim kurulu üyeleri, Erol Uçkan, Mutlu Kelişti, İsmail Çegeli, Bülent Tetik ve Yunus Bayraktar