Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava Denizli’de de etkisini sürdürüyor. İki gün önce başlayan ve bazı bölgelerde hala devam eden kar yağışından dolayı özellikle şehirler arası yollarda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Denizli’yi Muğla ve Antalya ile bağlayan şehirler arası yoldaki buzlanma dikkat çekiyor. Cankurtaran bölgesinde polis ekipleri büyük bir dikkatle görevlerini yaparken, araçların kar lastiksiz ve zincirsiz yola devam edilmesine izin verilmiyor. Bunu fırsat bilen zincir satıcıları da yol kenarlarında bekleyerek zincirleri hem satıp hem de takıyorlar. Normalde 30 TL civarında olan zincirleri 80 TL’ye satan uyanık vatandaşlar, soğuk havada görev yaptıklarını söylüyorlar.

ÇOK SAYIDA ARAÇ YOLDA KALDI
Denizli’yi Antalya ve Muğla’ya bağlayan karayolunda ise sık aralıklarla boş bırakılan araçlar göze çarpıyor. Birçok araç yol kenarında park halinde bırakılırken, araç sahipleri ise en yakın akaryakıt istasyonunda bekliyor. İlçe minibüslerinin de yolda kaldığı gözlenirken, minibüsün içinde bekleyen vatandaşlar, zincir takılmasına rağmen aracın hareket edemediğini söyledi.

TUZLAMA ARACI DA YOLDA KALDI
Bu arada yolun buzlanmasını önlemek için yolda tuzlama çalışması yapan bir kamyon da yolda kaldı. Zincirli bir şekilde ilerlerken zincirin kopması sonucu yolda kalan Karayolları’na bağlı ekipler bir yandan zinciri yeniden takmaya çalışırken bir yandan da vatandaşların yardımına koşmaya çalışıyor. Polis ekipleri sık sık uyarılarda bulunarak acil işi olmayanların özellikle zinciri olmadan dışarı çıkmamasını istiyor.