Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, devletin bütün imkanlarından faydalanan hainlerin asker, polis ve savunmasız halkı sebepsizce ve kalleşçe saldırarak şehit ettiğini belirterek, “Ülkemde tek bayrak, tek dil, tek coğrafya altında yaşamaktan rahatsız olan varsa arkasına bile bakmadan çekip gitsin.” dedi.
Helvacılar, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce yapılan saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, binbir zorlukla 20 yaşına kadar büyük emek ve beklentilerle özenerek yetiştirilen gençlerin, pusuyla kalleşçe ve acımasızca şehit edildiğini vurguladı.
Helvacılar, “Terör örgütü PKK ve bunları destekleyenlerin yaptıklarının ne dinle ne ahlâkla ne de vatan sevgisiyle bağlantısı vardır. Bu ülkede huzur içinde yaşayacaksın, bu da yetmiyor gibi bütün nimetlerinden faydalanacaksın, ondan sonra da askerimize, polisimize ve savunmasız halkımıza sebepsizce, kalleşçe saldıracaksın. Toplantılarınızda küçük düşürücü, rencide edici beyanatta bulunacaksın. Türk bayrağını asmayı bırak, ayaklarının altında çiğneyip yakacaksın. İstiklâl Marşımızı söylemeyeceksin. Aklınızı başınıza toplayın, sabrımız taşmak üzere. Bu vatanın sınırlarını kanıyla canıyla çizen, göğsünü hiç korkmadan düşmana siper eden şehitlerimizin ve vefat eden gazilerimizin kemikleri sızlıyor.” diye ifade etti.
Türkiye’yi bugüne kadar hiçbir dış gücün, en zor günlerde bile yıkmayı başaramadığına işaret eden Helvacılar, şöyle dedi: “Vatan ve millet düşmanı hainlerin pusu kurarak şehit ettikleri Mehmetçiklerimizin intikamı mutlaka alınacak, şanlı ordumuza ve devletimize yönelik bu alçakça davranışların hesabı mutlaka sorulacaktır.”